Menopozda kilo vermenizi sağlayacak 9 tüyo

Azalan östrojen hormonu nedeniyle menopoz döneminde vücudunuzda fiziksel değişiklikler meydana gelebilir. Özellikle artan kilo sorununa karşı aşağıdaki 9 tüyoya mutlaka göz atın.

Ortalama 45-55 yaşlarında kadınlarda etkileri görülmeye başlanan menopoz, yumurtalıkların görevini sona erdirme durumudur. Östrojen hormonunun azalmasına bağlı olarak sıcak basması, duygusal değişiklikler, kalp rahatsızlıkları, eskisine göre vücutta farklılıkların meydana gelmesi gibi durumlarla beraber metabolizma hızında da azalma görülür. Hızı azalan metabolizma eskisine göre daha az enerji harcadığından beslenmesine dikkat etmeyen kadınlarda kilo artışı görülür. Ancak bireye uygun beslenme düzeni ve egzersizle kilo sorunu ortadan kaldırılabilir.

BESLENMENİZİ GÖZDEN GEÇİRİN

Yaklaşık 3 saat aralıklarla ana ve ara öğünlerinizi düzenleyin. Az ve sık beslenme düzeni uygulayın.

KALSİYUM TÜKETİMİNİ ARTIRIN

Azalan östrojen hormonuyla beraber kemik ve diş sağlığı için kalsiyum ihtiyacı artar. Bununla beraber yeterli düzeyde alınan kalsiyumun sporla beraber özellikle karın bölgesindeki yağ yakımında etkili olduğu görüldüğünden az yağlı süt gurubu tüketimini artırın.

BESLENMENİZİ LİF YÖNÜNDEN ZENGİNLEŞTİRİN

Besin lifi tok kalma süresini uzattığından ve bağırsakların çalışmasını düzenlediğinden tüketimi önem kazanır. Beyaz un yerine tam tahıllı un ve mamulleri, pirinç yerine bulgur, kepekli makarna, mevsimine uygun taze sebze ve meyveleri tüketmeye çalışın.

SU TÜKETİMİNİ ARTIRIN

Metabolizmanın düzenli çalışması için günde mutlaka 2 litre su için.

DÜZENLİ FİZİKSEL AKTİVİTE YAPINMenopoz döneminde yavaşlayan metabolizmaya bağlı olarak vücudun harcadığı enerji azaldığından kilo artışı olmaması için düzenli olarak spor aktivite yapılması kilo artışının önüne geçer.

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:26 Temmuz 2017Yayınlanma Tarihi:03 Ocak 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.