Madde bağımlılarına halk oyunlu terapi

Tokat'ın Turhal ilçesinde İnsana Hizmet Derneğince uygulanan "Maddeden Manaya Projesi" çerçevesinde, madde bağımlısı gençlere terapi amacıyla halk oyunları öğretiliyor.

Tokat'ın Turhal ilçesinde İnsana Hizmet Derneğince uygulanan "Maddeden Manaya Projesi" çerçevesinde, madde bağımlısı gençlere terapi amacıyla halk oyunları öğretiliyor. bagimlilikProje çerçevesinde inşa edilen Maddeden Manaya Proje Uygulama Merkezinde yapılan eğlenceli aktivitelerle kötü alışkanlıklardan uzak tutulan madde bağımlıları, uzmanlarca rehabilite ediliyor. Müzik eşliğinde eğlenen ve sportif aktiviteler yapan gençler, psikolog Emirhan Aksal tarafından psikoterapiye tabi tutuluyor.

Turhal Alemoğlu Camisi İmam Hatibi Bedrettin Öncü'nün dini bilgiler verdiği gençlere, Turhal Halk Eğitim Merkezi Müdür Baş Yardımcısı Aziz Kılıç, terapi amacıyla halk oyunları öğretiyor. İnsana Hizmet Derneği Başkanı Haluk Aytaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 aydır yürüttükleri proje çerçevesinde 22 bağımlıyı alışkanlıklarından vazgeçirdiklerini söyledi. Turhal Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, İlçe Müftülüğü, Turhal Emniyet Müdürlüğü ve bazı kurumların projeye destek verdiğini belirten Aytaç, "Çok sıkıntılı bir görev, gönüllü yapıyoruz ama bu hizmeti yürütürken ailelerin yüzündeki mutluluk, gençlerimizin rehabilite olduktan sonraki halleri, bizlerin şevkini ve gayretini artırıyor. Zor bir proje, manevi ağırlığı çok olan, geleceğimiz olan gençlerimizi toplumumuza ve ilçemize kazandırmak gibi güzel bir misyonu olan bir görev. Bu görevi en güzel bir şekilde yerine getirmeye devam ediyoruz" dedi. Gençlere haftada 2 saat halk oyunlar dersi verildiğini ifade eden Aytaç, şunları kaydetti: "Rehabiliteye alınan gençlerimizi merkezimizde bulunan psikologumuz dinliyor ve psikologumuzun belirlediği süre içerisinde gençlerimiz rehabilite merkezimizde kalıyor. Müftülük tarafından gönderilen hocalarımız tarafından her gün dini değerler eğitimi veriliyor. Haftada iki gün spor salonunda spor etkinliği yapılıyor. Derneğimiz tarafından motivasyon sohbetleri yapılıyor, müzik eğitimi veriliyor. Turhal Halk Eğitim Merkezi Müdür Baş Yardımcısı Aziz Kılıç tarafından gençlerimize 2 saat halk oyunu eğitimi veriliyor. Rehabilite merkezinde gençler çalışma odasında resim ve ebru çalışmaları yapıyor." Aytaç, projeden önce ailelerin bir umut kapısı beklediğini belirterek, gençlerin bir kısmına iş bulduklarını, okula gitmeyenlerin eğitimine devam etmesine vesile olduklarını kaydetti. Gençlere halk oyunları öğreten Aziz Kılıç da halk oyunlarıyla gençlerin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini ve kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarını sağladıklarını dile getirdi. Kılıç, gençlere yöresel oyunları öğrettiklerini belirterek, "Gençlerimiz, halk oyunlarına bayağı hevesli. Onlara bu işi sevdirdik. Her 15 günde bir grup değişiyor. Buna rağmen gayet güzel çalışmalarımız oldu. Bazı gençlerimiz zeybek bile istiyor. Onları da çalıştırdık. Gençler, düğünlerde yeteneklerini sergileyecek. Burada bu gençlerimizle çok iyi vakit geçirdim, iyi dostluklar kurdum" diye konuştu. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:19 Haziran 2014Yayınlanma Tarihi:21 Haziran 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.