Loş ışıkta yakını göremiyor musunuz?

Loş ışıkta yakını göremiyor musunuz? Bu yazıyı mutlaka okuyun.

Loş ışıkta yakını göremiyor musunuz? Bu yazıyı mutlaka okuyun.

Yaşa bağlı yakını görememe (presbiyopi)insanoğlunun en büyük kozmetik sorunlarından biridir.Ameliyat kararı verirken bunun kozmetik bir sorun olduğunu düşünerek hastaya çok iyi açıklamalı ve tedavi sırasında zarar verilmemelidir. gozlerlosisikPRESBİYOPİ; Göz içi merceği şekil değiştirerek kırıcılığı arttırır ve yakına odaklanır bunu bir fotoğraf makinesinin zoomlamasına benzetebiliriz. 40 yaşından sonra göz merceği bu özelliğini kaybeder ve yakına odaklanmada problem başlar. Bu fizyolojik bir yaşlanmadır ve 40 yaşından sonra her on yılda bir ortalama +1 numara büyür. Loş ışıkta yakını görmenizin zorlanması, okuduğunuz bir gazeteyi daha iyi görmek için biraz uzağa götürmeniz presbiyopinin başladığını gösterir.

GÖZDE BAŞKA RAHATSIZLIK OLMASI PRESBİYOPİYİ NASIL ETKİLER?

Miyop hastalar 40 yaşından sonra genelde mevcut gözlüğü çıkartarak yakını görebilirler hipermetrop hastalar ise ikinci bir okuma gözlüğü kullanmak durumundadırlar. Presbiyopi genelde 40 yaşlarında başlar ve maalesef herkeste oluşur. Refraktif cerrahi doktorlarının sorunun cevabını çözemediği en önemli problemdir .

PRESBİYOPİ TEDAVİSİ

Gözlük kullanımı: Progressif dediğimiz yakını ve uzağı net gösteren camlar dünyada en çok tercih edilen tedavi yöntemidir. Hasta için alışma zaman alsa da sonrasında rahat edebilirler. Multifokal Kontakt Lensler; Hastalar alışabilirse mutlu olabilir ancak göz kuruluğu dikkate alınmalıdır . LCK-LightTouch Konduktif keratoplasti; FDA onayı olan bu yöntem 1-2 yıl önce Multifokal lenslerdeki yenilikler nedeniyle yerini bu ameliyatlara bıraktı. Çeşitli avantaj ve dezvantajları olan bir yöntemidir. Korneanın kesilmeden yapılması gibi avantajları vardır ancak el cerrahisi ile yapıldığı için kişiye bağlı olabilen faktörler ki bunlar hastanın ışığa bakamaması, hareket etmesi gibi ameliyatın sonuçlarında etkili olabilir. Oysaki lazer ameliyatlarında mikron seviyesinde hassasiyetle çalışılmaktadır. Bugün kullanılsa da çok fazla tercih edilen bir yöntem olmaktan uzaklaşmıştır. MİLLİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:18 Eylül 2014Yayınlanma Tarihi:21 Eylül 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.