Liseliler geleceğin projesi için yarışıyor

Davranış bilimleri ve sağlık alanında Türkiye’nin ilk ve tek tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi’nin düzenlediği, Davranış Bilimleri Fikir Festivali kapsamında liselere yönelik “Benim de bir fikrim var” yarışmasının başvuruları başladı.

Davranış bilimleri ve sağlık alanında Türkiye’nin ilk ve tek tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi’nin düzenlediği, Davranış Bilimleri Fikir Festivali kapsamında liselere yönelik “Benim de bir fikrim var” yarışmasının başvuruları başladı.

uskudaruniversitesi895

Bu yıl ilki düzenlenen festivalde gençlerden geleceğin teknolojilerini hedeflemeleri isteniyor. Yarışmanın teması ise “yapay zekâ”. Üsküdar Üniversitesi lise öğrencilerinin fikirlerini paylaşabileceği yepyeni bir platform sunuyor. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteği ile lise öğrencilerini bilime teşvik etmek ve onların fikirlerine sahip çıkmak için gerçekleştireceği Davranış Bilimleri Fikir Festivali kapsamında “Benim de bir fikrim var” yarışmasının son başvuru tarihi 10 Nisan 2014. Üsküdar Üniversitesi Davranış Bilimleri Fikir Festivali “Benim de Bir Fikrim Var” yarışmasına lise düzeyinde 9-10-11-12’inci sınıflar katılabilecek. Festival ve yarışma ile eğitim ve öğrenim gören her öğrencinin yaratıcılık ve üretkenliği desteklenerek bilim kültürü ve bilim endüstrisine yön verecek üretici ve bilinçli takipçilerin, aktörlerin yetiştirilmesi amaçlanıyor. 25 Nisan tarihinde düzenlenecek Davranış Bilimleri Fikir Festivali’nde yarışmanın ödül töreni de gerçekleşecek. Festival kapsamında Üsküdar Üniversitesi akademisyenlerinin ve öğrencilerinin hazırladığı pek çok program da geleceğin üniversitelisi liselilerle buluşacak. Festival kapsamında gerçekleştirilecek serbest kürsüler, paneller, etkinlikler ile liseliler üniversite sınavından önce üniversite hayatını yaşayabilecek.

GELECEĞİN NOBEL ADAYLARI BU YARIŞMALARDA BELLİ OLACAK

Festival hakkında görüşlerini bildiren Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Davranış Bilimleri Fikir Festivali, dünyada düzenlenen pek çok bilimsel festival gibi gelenekselleşecek fikir festivallerinden biridir. Eğlence ve bilim disiplinini bir arada bulunduran ve gençlerimizi geleceğe hazırlayan bir yoldur. İlginç fikirlerin üretilmesi, yenilikçi projelerin ortaya çıkması, geleceğin nobel adaylarının yetişmesi bu yaşlarda zihnimize atılan tohumlarla olmaktadır. Eski kültürler, unvanları önemserdi. Ancak gelişmiş kültürler yenilikçiliği ve girişimciliği de önemser. Geleceği yakalamak, kendinizi bilim festivali içinde bulmak istiyorsanız bu ziyafeti kaçırmamalısınız.”

YARIŞMA BU YIL İÇİN İSTANBULLU LİSELİLERİ KAPSIYOR

İstanbul’da eğitim gören liseli öğrencilerin katılabileceği  “Benim de bir fikrim var”  yarışmasında katılımcılar yapay zekâ ile insanları destekleyen uygulamalar üretmek için yarışacak. Oyunlar, çeşitli robotik çalışmalar, görüntülerin yorumlanması, şekil tanıma, bilgi tabanlı sistemler gibi çeşitli projeler jürinin değerlendirilmesi sonucu büyük ödülün sahibi olacak. İlk üçe girenlerin Davranış Bilimleri Fikir Festivali Heykelciği ile onurlandırılacağı yarışmanın ödülleri ise şöyle; 1. seçilen projeye 2 BİN TL, 2. seçilen projeye BİN 500 TL, 3. seçilen projeye BİN TL nakdi ödül, sırasıyla 4. 5., 6., 7. ve 8. olarak seçilen projelere ‘Özgün Fikir Ödülleri’ ve 500 TL nakdi ödül verilecek. Ayrıca proje danışmanı öğretmenlere de projenin kazandığı ödülün yüzde ellisi oranında ödüllendirme yapılacak. En çok proje katılımı sağlayan okula da ‘Davranış Bilimleri Heykelciği’ ile okul kütüphanesine kitap seti verilecek.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:11 Mart 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.