Küçük Lily evde ne bulursa yiyor

Pika sendromuna sahip iki yaşındaki Lily Mullins bulaşık süngerinden tuvalet fırçasına kadar eline geçirdiği her şeyi yemeye çalışıyor.

Pika sendromu olarak bilinen, yabancı madde yeme alışkanlığına sahip küçük Lily'nin bu durumu henüz bebekken ortaya çıkmış ancak annesi, meraklı olduğu için olduğunu ve bunun normal bir durum olduğunu düşünmüş.

Lily'nin 27 yaşındaki İngiliz annesi Kate Ovington kızının bu durumuna çok üzüldüğünü söylüyor, "Bir sonraki sefer ne yemeye çalışacağını bilmediğim için endişeleniyorum" diyor.

Oyuncaklarının saçlarını koparıp yiyen Lily'nin özellikle kıllı objeleri sevdiğini anlatan anne, "Ağzına götürdüğü şeylerin onu hasta edeceğini anlatıyorum fakat çok küçük olduğu için anlamıyor" diyor.

Lily kardeşinin kıyafetleri dahil evde bulduğu her şeyi yemeye çalışıyor.

Annesi Lily'nin büyüdükçe normal yemek yeme alışkanlığının giderek kötüleştiğini anlatıyor. Lily'nin sadece elma ve çilek yemeyi sevdiğini belirtiyor.

Pika sendromuna sahip kişilerin taş, bozuk para, şampuan, kıyafet ve izmarit gibi objeleri yedikleri biliniyor. Ancak hastalıkla ilgili bilinenler oldukça kısıtlı. Bu tür yeme bozukluğuna neyin neden olduğu bilinmiyor.

BBC TÜRKÇE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:22 Ağustos 2015Yayınlanma Tarihi:20 Ağustos 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.