Kredi Kartı Depresyon Nedeni

Kredi Kartı Depresyon NedeniKredi kartı ve “Kurbağa” etkisi

Kredi kartı ile alışveriş yapanlar kazandaki kurbağa duygusu ile acıyı hissetmiyorlar. Bilindiği gibi suyu yavaş ısıtılan kurbağa piştiğini fark etmez. Fark ettikleri anda da zaman geçmiş oluyor. Kredi kartı kişiyi borç duygusu uyandırmadan borçlandırdığı için tüketimi, harcamayı kolaylaştırıyor. Uzun vadeli düşünmeyen kişilere kredi kartları tuzak etkisi yapıyor.

Kredi kartı borçlularına bankaların yardım etmesi sosyal bir sorumluluktur

Kredi kartları ile borçlanan kişiler ödemekte samimi iseler bankaların esnek davranması gerekir. Ödeyemeyeceği bir borç yüküne ulaşan kimsede çaresizlik duyguları oluşuyor. Eğer destek ve yardım alamayacağını da görürse kolayca yaşamına son verebilir.

Yeterli yasa çıkmazsa intihar salgını beklenir

TBMM deki yasa geçmezse veya etkisiz bir şekilde geçerse asker ve memur borçlularda intihar salgını başlayabilir. Zira depresyon tedavisi gören kredi kartı kurbanları önemli sayılara ulaştı.

 

 

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:01 Ağustos 2011Yayınlanma Tarihi:25 Nisan 2006

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.