Kendinize zarar veren 4 yanlış inanış

Yanlış inanışlar insanın kendi kendisini sabote etmesine yol açarken, hak ettiğiniz yere ulaşmanıza da engel olabilir.

Yanlış inanışlar insanın kendi kendisini sabote etmesine yol açarken, hak ettiğiniz yere ulaşmanıza da engel olabilir.

kendinizezaraForbes dergisinde Paula Marolewski, iş yerinde yanlış inanışların nasıl kariyerinizi engelleyebileceğine dair bir makale kaleme aldı. Bir başına yeterince stresli olan işiniz, bir de bu yanlış inanışlara sahipseniz, geleceğinizi baltalayabilir. Başkalarına gösterdiğiniz hoşgörüyü kendinize de gösteremezseniz gereksiz bir stres yaratmış olursunuz. O yüzden aşağıdaki hatalardan kaçının:

“MÜKEMMEL OLMALIYIM”

Herkes “hatasız kul olmaz” lafını bilir ancak bu iş yerinde kendimizi yanlış bir mükemmellik inanışına kaptırmamıza engel olmaz. Biri bizi düzeltirse hemen savunmaya geçeriz. Eğer yanlış yaparsak utanırız ve kovulacağımız endişesi yaşarız. Her zaman dakik, aktif ve kontrol elinde olmak isteriz.

“HER ŞEYİ BİLMELİYİM”

Çok yakın bir arkadaşım iş yerinde yüksek performanslı bir çalışan. Kendisinden ne istenirse halleder. Nokta. Ancak bazen (son 20 yılda toplam 3 kez) ufak bir detayı gözden kaçırır. Gözden kaçırdığı fırsatı genelde bir süre sonra fark eden arkadaşımın stresi bir anda tavan yapar. Elinden gelenin en iyisini yaptığını bildiği halde kendi kendini yer. Her şeyi bilmeniz gerektiği inancı, mükemmel olmanız gerektiği inancının kuzenidir.

“HERKES HAKKIMDA KÖTÜ DÜŞÜNECEK”

Bir hata yaptığınızda herkesin hakkınızda kötü fikirlere kapılacağı, sizin bir “kaybeden” olduğunuzu düşünecekleri çoğumuzda stres yaratır.

 “HATALAR DÜNYANIN SONUDUR”

Yaptığınız hataların dünyanın sonu olduğu inancı da kendinizden mükemmel olmanız gerektiği beklentisinin sonucudur. “Hata yaptım, proje bitti, hayatım sonlandı, kariyerim bitti,” diye yakınmalar çoğu zaman gerçekçi değildir. Hataların çoğu bir yere kadar düzeltilebilir, projeler sürer, şirketler hayatlarına devam eder. Nefes alın, hayatın sonu değil. YAZARKAFE

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:25 Temmuz 2014Yayınlanma Tarihi:01 Ağustos 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.