Kendi bedenlerini yiyen hayvanlar

Bu peygamber devesi herhangi bir yerini yemiyor, sadece kendisini temizliyor.

Çoğu insan hayatının bir döneminde tırnaklarını yemiştir. Bazı canlılar ise farklı nedenlerle vücutlarının çok daha büyük parçalarını yiyebiliyor.

Hayvanlar aleminde birçok canlı yamyamlık özellikleri taşıyor, hayatta kalmak ya da hakimiyetini sürdürmek için kendi türünün üyelerini yiyor.

Fakat yamyamlığın çok daha uç örnekleri de var. Bazı hayvanlar kendi bedenlerinden parçalar yiyor. Bu ilginç davranış "kendini yemek" olarak adlandırılıyor.

PEKİ HAYVANLAR NEDEN BU DAVRANIŞI SERGİLİYOR?

HAYATTA KALMAK İÇİN

Hayvanların açlıktan kendi bedeninden parçalar yediği görülmemiştir. Ama kapana kısılan birçok hayvanın kurtulmak için bacağını ya da kuyruğunu kemirip kopardığına çok rastlanmıştır.

Köpek, ayı ve maymunların herhangi bir yere sıkışan kol ve bacaklarını kurtarmak için deri, kas, sinir ve kemiklerini kemirdikleri belgelenmiştir.

2007'de Sumatra'daki bir milli parkta fotoğraflanan kaplanın ön pençesinin olmadığı görülmüş, kapandan kurtulmak için kendi pençesini kemirdiği tahmin edilmişti.

Fakat bunların hiçbiri kendini yemek değildir. Söz konusu hayvanlar ölmektense sıkışan uzuvlarını koparıp kurtulmayı seçmiştir.

BBC TÜRKÇE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:13 Ocak 2017Yayınlanma Tarihi:12 Ocak 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.