Kekemeler kontrol kaybı hissi yaşıyor

Kekeleyen insanlar tıpkı buzda kayan bir otomobilin sürücüsü gibi kontrol kaybı hissi yaşıyorlar.

Kekeleyen insanlar tıpkı buzda kayan bir otomobilin sürücüsü gibi kontrol kaybı hissi yaşıyorlar. kekemelik  Üsküdar Üniversitesi’nde düzenlenen 8. Ulusal Dil ve Konuşma Bozuklukları Kongresi’ne katılan Pittsburg Üniversitesi’nden J.Scott Yaruss, nörolojik bir hastalık olan kekemeliğin kişinin yaşam kalitesini doğrudan etkilediğini belirterek “Kekeleyen insanlar tıpkı buzda kayan bir otomobilin sürücüsü gibi kontrol kaybı hissi yaşıyorlar.

Terapistler kekeme kişiyi ve o anda yaşadıklarını iyi anlamak zorunda. Kekemeler kendilerini yalnız hissediyor. Bu noktada terapi grupları önem kazanıyor” dedi. Üsküdar Üniversitesi, 8. Ulusal Dil ve Konuşma Bozuklukları Kongresi’ne ev sahipliği yaptı. Üsküdar Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi Araştırma ve Uygulama Merk

kekemelik2

ezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Konrot’un başkakekemelik1nlığında, Dil Konuşma Bozuklukları Uzmanları Derneği (DKBUD) ile birlikte gerçekleştirilen kongreye dil ve konuşma terapistleri ile bu alanda eğitim gören farklı şehirlerden öğrenciler katıldı.

DÜNYACA ÜNLÜ UZMANLAR BULUŞTU Kongre, Türkiye’den ve dünyadan bu alanda yürüttükleri çalışmalarla tanınan birbirinden değerli akademisyenleri ağırladı. ABD’nin Indiana eyaletindeki Purdue Üniversitesi’nden Dil ve Konuşma Terapisti öğretim üyesi Prof. Dr. David J.Ertmer, Pittsburg Üniversitesi’nden J.Scott Yaruss ve Yale Üniversitesi’nden Prof. Leslie Altman Rescorla kongrenin konuk konuşmacıları arasında yer aldı.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:21 Mayıs 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.