Kayıp çocuklar böyle bulunacak

Facebook kayıp çocukları haber verecek.

Facebook kayıp çocukları haber verecek. kayipcocuklarfacebook1.35 milyar aktif kullanıcısı olan Facebook bu kez bir sosyal sorumluluk projesi ile karşımızda. Geliştirdiği amber alert (sarı alarm) sekmesi altında kayıp çocukların bulunması için yeni bir özellik getirdi.

Kayıp ve İstismara Uğrayan Çocuklar Merkezi ile yürütülen işbirliği Amerika’da başladı. Alarm hem mobilde hem de masaüstü bilgisayarlarda görünüyor. Aslında Facebook’un kayıp çocuklarla ilgili bildiri özelliği Ocak 2011’den bu yana aktif. Son güncellemeyle çocukların kaybolduğu bölgedeki insanları hedefleme, hedeflenen insanlara kaybolan çocukla ilgili gönderiyi yollama, çocuğun fotoğraflarını ekleme gibi yeni özellikler geldi. Facebook’tan bu alarmı alan kullanıcılar ‘daha fazla bilgi’ sekmesini tıklayabilecek ve gönderileri kendi zaman tünellerinde paylaşabilecekler. Facebook’ta uluslararası güvenlikten sorumlu Emily Vache: “Bir çocuk kaybolduğunda en önemli şey doğru bilgiye ve doğru kişiye doğru zamanda ulaşmaktır. Eğer Facebook size sarı alarm gönderirse, bunun anlamı sizin o çocuğa yardım edebilecek konumda olduğunuzdur" HÜRRİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:15 Ocak 2015Yayınlanma Tarihi:18 Ocak 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.