Kate Stewart'ın inanılmaz öyküsü

Kate Stewart'ın parasızlıktan milyonerliğe uzanan inanılmaz öyküsü.

Çok değil 10 yıl öncesine kadar kelimenin tam anlamıyla hiçbir şeyi yoktu. Bir lise diploması bile! Ama şimdi sadece 33 yaşında ve bir gecede 1000 sterlini gözünü bile kırpmadan harcayabiliyor. Çünkü bir zamanlar hiçbir şeyi olmayan, her şeyin en ucuzunu bile zorlukla alan o küçük kız gitti, yerine milyonlarca sterline hükmeden güçlü bir iş kadını geldi. İşte İngiltere'nin Liverpool kentinden Kate Stewart'ın benzerine ancak filmlerde rastlanacak öyküsü.

Kate Stewart'ın hayat hikayesini üç cümleyle özetleyecek olursak: "15 yaşında okulu bıraktı, 17 yaşında ilk çocuğunu kucağına aldı, 23'ünde milyoner oldu" diyebiliriz.

İngiltere'de yayınlanan How The Other Half Lives adlı programa konuk olan 33 yaşındaki Stewart, hayata sıfırdan başladığını ve şu an sahip olduklarına kavuşmak için çok çalıştığını söyledi.

Programın sunucuları Eamonn Holmes ile Ruth Langsdorf'a, 15 yaşında okulu bıraktığını söyleyen Stewart "Hiçbir donanımım yoktu. Kimi zaman günlüğü 2 buçuk sterline çok çeşitli işlerde çalıştım. Sonra da 17 yaşında hamile kaldım" diyerek hikayesinin başlangıcını anlattı.

Bir yandan sekreter olarak çalışırken bir yandan da işletme eğitimi aldığını söyleyen Stewart, o sıralarda henüz bebek olan kızı Caitlin'e bakması gerektiğini de sözlerine ekledi. Kariyerinde yükselişini de şu sözlerle dile getirdi Kate Stewart "Yalnız bir anne olarak bir yandan kızımı büyütmeye çalışırken bir yandan da kendi imparatorluğumu kurmak için paramı doğru yönetmeye çalışıyordum."

Kate Stewart sonunda gerçekten de kendi imparatorluğunu kurdu. İlk milyonlarını da 10 yıl önce yani sadece 23 yaşındayken kazandı. Stewart artık solaryum merkezleri, güzellik salonları, pub'lar gibi bir dizi gayrimenkulden oluşan bir bir servetin kraliçesi.

Bugünlere gelmesi çok da kolay olmadı ama Kate Stewart bu konuda "Her zaman para kazanmayı çok isterdim. Bu duygu her zaman içimde vardı. Hep daha iyi şeylere sahip olmayı arzu ederdim" dedi. Normal bir okula gittiğini, orta halli bir mahallede yaşadığını anlatan Kate Stewart büyükannesi ve büyükbabası tarafından büyütüldü.

O yılları da "Bana her istediğimi alabilecek durumda değillerdi. Daha 14 yaşındayken bir hamburgecide çalışmıştım" sözleriyle anlattı.

Gelin bundan sonrasını da Stewart'tan dinleyelim: "Hamile olduğumu öğrendiğimde kelimenin tam anlamıyla şoke oldum. Aileme söylemekten de korktum. O zamanlar ben kendim de bir çocuktum. Büyükanneme, hamile olduğumu söylediğimde ağladı. Hayal kırıklığına uğramışlardı ama aynı zamanda bana destek oldular. Erkek arkadaşım da çocuğumuz olacağı için mutluydu. Ama Caitlin doğduktan sonra ayrıldık."

Kate Stewart'ın hayatını değiştirmesi gerektiğini iyice hissettiği olay ise bir gün evde otururken elektriklerin kesilmesi oldu. Ödeyecek paraları da yoktu. İşte o an Kate Stewart para kazanmak için elinden geleni yapmanın tam zamanı olduğunu hissetti.

Yarım günlük bir kursa giden Kate Stewart güzellik uzmanı olarak çalışmaya başladı bir süre sonra. Ardından da Liverpool Heritage Market'te kasiyer olarak işe girdi.. 23 yaşına geldiğinde de artık çalıştığı yerin işletmecisi olmuştu. Bu arada da boş durmadı. Tüm gün çalışırken haftada üç gece de üniversiteye gitti. Çalıştığı yerden kazandığı para okul giderlerini ödemesine yetti.. "Çünkü patronum bana iyi para veriyordu" diye anlattı o dönemi Stewart.

O sırada 5 bin sterline Liverpool'da bir ev satın aldı Stewart. Bu, satın aldığı gayrimenkuller zincirinin ilk halkası oldu. Sonra aldıklarını satarak gelir elde etti. 25 yaşına glediğinde ise çalıştığı Liverpool Heritage Market'in sahibi oldu Stewart. Kent yönetimi burayı kapatmak istese de Stewart orayı yenileyip kente giden turistler için bir çekim noktası haline getirdi.

Bununla da yetinmeyip satın aldığı yeri aynı zamanda bir film platosu ve mesai saatinden sonra faaliyete geçen bir gece kulübüne dönüştürdü. Bu arada çok çalıştı Kate Stewart. Bazen iki gün evine gitmediği bile oldu. Onun yeniden canlandırdığı Heritage Market de üç yıl önce otele dönüştürüldü.

Tüm bunların sonucunda da Kate Stewart lüks bir evde yaşamaya ve ünlü tasarımcıların imzasını taşıyan kıyafetleri satın almaya başladı.

Stewart, artık 33 yaşında, yeni eşiyle mutlu bir evliliği ve ikiz bebekleri var. Ekonomik zorluklar nedeniyle küçük yaşta az maaşlı işlerde çalışmaya mecbur olan Kate Stewart şimdi kelimenin tam anlamıyla lüks bir hayat sürüyor.

Kendisi gibi iş hayatında saşarılı olmak isteyenlere de tavsiyelerini şöyle sıralıyor. Her zaman kendinize inanın, hata yapmaktan korkmayın, zamanı iyi ayarlamak başarının anahtarıdır, işinizle ilgili bütün ayrıntıları öğrenin; işe başladığnız ilk dönemlerde giderlerinizi düşük tutmaya gayret edin. En önemlisi de yaptığınız işi sevin ya da sevdiğiniz işi yapın. Kimsenin sizden daha iyi olmadığını da asla unutmayın.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:29 Kasım 2015Yayınlanma Tarihi:27 Kasım 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.