Kaslarınız çok yorgun olabilir

Beyin-Omurilik-Sinir Cerrahisi Uzmanı Gökhan Özçınar : Yorgun kas zamanla fıtığa dönüşür.

Op. Dr. Gökhan Özçınar, "Belirsizlik sonucu oluşan stres zihni çok meşgul eder. Vücudun yükünü taşıyan kasların gevşemesi için uyku, uyku içinde huzur gerekir. Huzursuzluk kalitesiz uyku, kalitesiz uyku yorgun kas, yorgun kas ağrı, ağrı da tahammülsüzlük demektir. Sonuçta; yorgun kas zamanla fıtığa dönüşür" dedi.

’Tüm gün vücut yükünü taşıyan kasların gün sonunda dinlenmesi gerekir. Kasların dinlenmesi uykuda olur. Huzur içerisinde dalınan uykuda ancak kaslar dinlenir. Zihin rahatlamayınca kaslar gevşeyemez. Kaslar gevşeyemeyince kaliteli uyku olmaz. Ertesi gün kaslara aynı yük tekrar yüklenir, dinlenemeyen kaslar güne yorgun başlar. Kısa bir süre öncesine kadar yaşlılık hastalığı olarak tanımlanan fıtık şimdilerde genç yaşlara indi nedeni yorgun kaslar, kasları yoranda stres’ diyen Beyin-Omurilik-Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Gökhan Özçınar sözlerine şöyle devam etti:

"Yorgun kaslar etrafındaki iskeleti iyi tutamaz. Sorunlar yaşanmaya başlanır. En sık yaşanan sorun omurgadadır. Çünkü insandan başka dik duran omurga yoktur. Omurgayı dik tutan kaslar dinlenemediği için zaman içinde yorgun düşer, kemik yapısında bir süre sonra kireçlenme adı verilen deformasyonlar yani şekil bozuklukları oluşur. Kaslar iyi tutamadığı için kemikler arasındaki kıkırdak doku yerinden çıkıp sinire baskı yapmaya başlayınca bel, boyun, sırt ağrıları görülür."

"STRES TOPLUMU FITIK ETTİ"

Op. Dr. Gökhan Özçınar, "Stres boyun ve belin tutulmasına sebep olur. Yakın bir geçmişe kadar yaşlılık hastalığı olarak tanımlanan boyun düzleşmesi, bel veya boyun fıtığı artık gençlerde yaygın şekilde görülmeye başladı. Çünkü gençlerde okul, sınav, iş ve en önemlisi ekonomik endişeler yoğun yaşanıyor. Meslek seçimi yeteneğe göre değil de alınan sınav puanına göre yapılmak zorunda kalınıyor. Genç sevmediği mesleği öğreniyor. Mezun olunca iş arıyor. Sonuç…? Gerilen kaslar tutulup, bel-boyun bölgesinde dayanılmaz ağrılar başlar. Yorgun kaslar omurgayı tutmayınca diskler bombeleşmeye başlar ve omuriliğe baskı yapar. Hem baskının oluşturduğu tahriş ağrıları hem de o basıların omuriliği aşındırması ile beyin denilen pilden, vücuda gövdeye kola bacağa giden sinirin aşınması ve voltajın düşmesine bağlı olarak his, güç, yetenek kayıpları ortaya çıkar."

DHA


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:29 Ekim 2015Yayınlanma Tarihi:26 Ekim 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.