Kararsız insan amaçsız insandır

Prof. Dr. Nevzat Tarhan katıldığı televizyon programında karamsarlığı, iyimserliği, disiplini anlattı.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan katıldığı televizyon programında karamsarlığı, iyimserliği, disiplini anlattı.

TARHAN7 Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan Olay Tv’de yayınlanan “Eğitim Dünyası” Programında Zafer Bulut’un sorularını cevapladı. Kişide yaşanan iyimserlik ve karamsarlık duygularına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rektör Tarhan, öncelikli olarak kişilerin kendilerini tanımaları gerektiğinin önemine dikkat çekti. Yanlış inanışların kişinin hayatına ilişkin vereceği kararları doğrudan etkilediğine vurgu yapan Tarhan; Kişi, zayıf ve güçlü yönlerini tanıyıp, sorun çözme becerilerini bilmeli. Bunun yanında hedefi de olmalı. Hayat yolunda ilerlerken hedefler çok önemli. Kararsız insanlar amaçsız insanlardır. Maalesef modernizmin koyduğu yanlışlar var. İnsanlar hedeflerini dış sebebe bağlı nesnelere bağlıyor. Örneğin iyi bir ev, araba, giysi, telefon…vs. Halbuki hedefler iç sebebe bağlı koyulmalı.” Dedi.

POLYANNACILIK OLUMSUZU YOK SAYAR

Hedeflerin gerçekçi olmasının da üzerinde duran Tarhan, karamsar insanlar ile iyimser insanların hayata bakışlarının çok farklılık arz ettiğini söyledi. Karamsar olmamak için polyannacılık mı yapalım gibi inanışların akıllara geldiğine dikkat çeken Tarhan; Polyannacılık yöntemi geçerli bir yöntem değil. Çünkü bu durum insanın hayatında hata yapmasına neden olur. Olumlu ve olumsuzu görmeli kişi ve ona göre planlama yapmalı. Polyannacılıkta kişi olumsuzu yok sayar. Halbuki olumlu olumsuzu görüp ona göre yol almalı, hedefler koymalı.” Şaban Özdemir (NPGRUP)      

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:17 Aralık 2011

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.