Kalp krizi belirtileri nelerdir?

Kalp krizi sırasında kadınlarda göğüs ağrısına erkeklerden daha az rastlanabileceği, fakat onlarda da halsizlik, baş dönmesi, bulantı, baygınlık ve boyun, çene ve kol ağrısı gibi belirtilerin daha fazla görülebileceği sonucuna varıldı.

İster kadın ister erkek olsun, kalp krizi geçirenlerin çoğunda göğüs ağrısı olmuş, ancak kadınların üçte biri, erkeklerin ise dörtte biri göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmiş, rahatsızlıklarının ne olduğunu anlamamışlardı.

Sizdeki belirtilerin ne kadar ciddi olduğuna dair bir fikriniz yoksa hastaneye gitme olasılığı azalır. İnsanların genellikle doktora gitmeden önce ortalama 2-5 saat arası beklediği görülüyor.

Doktora gitme konusunda ölüm kalım derecesinde önemli olabilecek bu kararda nelerin etkili olduğu araştırıldı. Kalp krizi geçiren az sayıdaki kadınla yapılan ayrıntılı görüşmelerde, yarısının kendilerinde anormal bir durum olduğunu fark edip derhal hastaneye gittiği görüldü. Üç kişi hafif olan semptomları bir süre sonra ağırlaştığında hastaneye gitmiş, fakat diğerleri belirtilerin kalp krizi olduğunu anlamamış, durumlarından kimseye söz etmeyip beklemişti.

Bütün bunlardan yola çıkarak diyebiliriz ki, göğüste şiddetli ağrı çok ciddiye alınması gereken bir kalp krizi belirtisi olabilir. Ama başka bazı belirtilerin toplamı da aynı şeye işaret ediyor olabilir. Bu yüzden filmlerdeki kalp krizine benzemese de o belirtilerde de bu riski düşünüp ona göre hareket etmek gerekir.

DAILY NEWS

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:19 Eylül 2017Yayınlanma Tarihi:18 Eylül 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.