Kaliteli uyku için bunları tüketin

Uyku sorunlarınız mı var? Az mı uyuyor, çok mu uyuyorsunuz? Kaliteli bir uyku uyumak istiyorsanız bunları mutlaka tüketin...

Uyku sorunlarınız mı var? Az mı uyuyor, çok mu uyuyorsunuz? Kaliteli bir uyku uyumak istiyorsanız bunları mutlaka tüketin...

kaliteliuykuYok, mümkün değil kendini tutamıyor; meyve-sebze gördüğü zaman gayrıihtiyari saymaya başlıyor: “Bak elmanın içinde kersetin var, eğer kabuğunu çikolataya batırıp yersen, kalp için bire bir...”

UYKU SORUNLARINIZI KOLAYCA ÇÖZMEK İÇİN...

Ciddi ciddi bunları anlatırken, sonra birden elindeki kabakla “Gardını al!” diye bağırıyor; bende pırasa, onda kabak, iki koca adam ABC stüdyosunda kılıç-kalkan oynamaya başlıyoruz. Yarım saat sonra başlayacak yayın için koşuşturan asistanlar, Mehmet Öz’ün karşısındaki adamla anlaşılmaz bir dilde bağırışa çağrışa sebze savaşı yapması karşısında şokta. Şaşırma küçük hanım, sen konsepti anlamadın, programa konuk ayarlamakla bitmiyor iş: O adamın elinde tuttuğu kabak, hastalıklara karşı kullandığı en büyük silahı aynı zamanda.

Tek sıkıntı bana virüs muamelesi yapıp saldırması. Biz de zaten bunun için buradayız; Dr Öz’ü mutfağa sokup, tabiat eczanesinden derlediği en sağlıklı tarifleri öğrenmek için... GÜÇLÜ HAFIZA İÇİN ISPANAK SALATASI

MALZEMELER (Sos için) 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi 1 yemek kaşığı bal 1 tutam acı kırmızı biber İsteğe göre tuz ve karabiber (Salata için) 1 demet ince doğranmış ıspanak 40-50 gram kuvrulmuş ceviz Yarım portakal Yarım greyfurt 2 doğranmış taze soğan YAPILIŞI Yağı, sirkeyi, balı ve biberi iyice karıştırın. Ispanağı ceviz ve sosla süsleyin. Üstüne yeşil soğanlarla portakal ve greyfurt dilimlerini dizip servis edin.

HIZLI ZAYIFLAMAK İÇİN YAĞ YAKAN MUFFİN

Tamam sorunu biliyoruz: Karın bölgenizdeki inatçı yağlar. Çitile çitile çıkmıyorlarsa, onlardan kurtulmayı bir de yemek yiyerek deneyin. Güne bu yağ eriten kahvaltılık muffinle başlayın, sadece yedi günde bu durumun üstesinden gelebilirsiniz. MALZEMELER 1 konserve kutusu veya iki fincan haşlanmış nohut 2 adet rendelenmiş havuç 2 çay kaşığı kuru maya 2 çay kaşığı haşhaş tohumu 1 çay kaşığı zeytinyağı Tat vermek için tuz ve biber HAZIRLANIŞI Geniş bir kapta, haşhaş dışında bütün malzemeleri, hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Karışımı kaşıkla muffin kabına doldurun. Haşhaş tohumlarını üzerine ekleyerek 180 derece sıcaklıkta yaklaşık 30 dakika fırında pişirin.

TATİL DETOKSU İÇİN GÜNDE BEŞ BARDAK

Düğünde, yılbaşında, tatilde vücudumuzu çok mu zorladık, sistemimizi fazla hırpaladık; doktorda onun da ilacı hazır efendim. Bu karışımdan her gün beş bardak için. Yalnız dikkat; idrar söktürücü etkisi var, eğer idrar söktürücü bir ilaç alıyorsanız, önce doktorunuza danışın. Malzemeler 1 adet kavun 2 bardak su 1 bardak hindistancevizi suyu Yapılışı Bütün malzemeyi blender’a koyun. Karıştırıp servis edin.

KALİTELİ UYKU İÇİN BADEM EZMESİ VE MUZ

Unutmayın; aç karnına uyumak yalnızca uykuya dalmanızı zorlaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda uyku döngünüzün derinliğini ve düzenini de etkiliyor. Uyumadan yarım saat önce az miktarda yiyeceğimiz şekersiz badem ezmesi daha derin ve kaliteli bir uyku uyumamıza yardımcı olabilir. Glisemik indeksi düşük bu besin kan şekerinizin birden inmesini veya çıkmasını önlüyormuş. Doktor Öz badem ezmesini potasyum ve magnezyum zengini muzla karıştırıp yemeyi seviyor. Bu ikili, kaslarının rahatlamasına yardımcı olup daha dinlendirici bir uyku moduna geçmesini sağlıyormuş.

GÜÇLÜ KALP İÇİN Meğer bizim elma kersetin denilen anti-enflamatuar özellikli maddeyle kalbimizin genç kalmasını sağlıyormuş. Özellikle de kabukları... Üstüne bir de siyah çikolata eklersek çifte doz antioksidan almış oluyormuşuz. Evet yanlış okumadınız, kalbimizi çikolatayla koruyoruz. İşin fan fini fonu yine Mehmet Öz’den: “Lezzetli bir tatlı için, aynı fondü yapar gibi elma kabuklarını eritilmiş siyah çikolata içine batırın, biraz da doğranmış fındık katarak buzdolabında soğutun. Ölçülü porsiyonlar halinde günlük bir şekilde tadını çıkarabileceğiniz harika bir tatlı olacak.”

SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN RATATUY MENÜSÜ Çocuk obezliğine karşı verilen savaşa katkı amacıyla Mehmet Öz onların da hoşuna gidecek sağlıklı bir tarif geliştirmiş. Yapımı kolay, ucuz ve aile dostu bu tarif, tam tahıllı makarna, esmer pirinç ve kinoayla mükemmel uyum sağlıyor. MALZEMELER 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 küçük soğan (küp şeklinde doğranmış) 3 diş sarımsak (ince kıyılmış) 250 gram taze mantar (dilimlenmiş) 1/2 dal brokoli çiçeği 2 orta boy patlıcan 1 kutu konserve domates 2 orta boy kabak 2 orta boy domates (dilimlenmiş) 250 gram ıspanak (kıyılmış) 1 yemek kaşığı kekik Tuz ve karabiber 1/2 yemek kaşığı pul biber (isteğe bağlı) HÜRRİYET PAZAR

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:26 Ocak 2014Yayınlanma Tarihi:07 Şubat 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.