Kahve günün hangi saatlerinde içilmeli?

Kahve günün hangi saatlerinde içilmeli? İşte cevabı.

Kahvenin kortizol seviyesinin yüksek olduğu saatlerde içilmemesi gerektiğini belirten uzmanlar, kafeinin faydalarından tam olarak yararlanabilmek için kahvenin günün en uygun saatlerinde tüketilmesini öneriyor.

Amerikan Maryland Üniversitesi’nin araştırmasına göre sabah kahvesini uyanır uyanmaz içmek yerine saat 9:30-11:30 arasında içmek gerekiyor. Kahvenin uyku açıp ayılmaya yol açma sebebi kafeinin sinir sistemini uyararak kortizol hormonuyla iletişime geçmesi.

KAHVE İÇİN GÜNÜN EN İDEAL SAATLERİ

Sinir hastalıkları uzmanı Steven Miller, kortizol seviyesinin yüksek olduğu saatlerde kahve içilmemesini öneriyor. Kortizol seviyesinin yüksek olduğu saatler ise sabah 8-9 arası, öğleden sonra ise 13.00 ve akşamüstü 17:30-18:30 arası.

Ayrıca kahve, tütün ve alkolün aksine bağımlılık yaratıcı özelliğe sahip değil, kişilerin kahve bağımlılığı olarak adlandırdıkları durum aslında sadece bir alışkanlık ancak günde 5 fincandan fazlası da zararlı.

NTV


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:26 Ağustos 2015Yayınlanma Tarihi:22 Ağustos 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.