Kadınlar erkeklerin göz hapsinden kurtuldu!

Artık kadınlar çapkın erkeklerin göz hapsinde kalmaktan kurtulacak!

Artık kadınların "Bana dik dik bakmasının sebebi ne olabilir, bir erkek bir kıza neden dik dik bakar, ben bakışımı çekiyorum ama o çekmiyor!" gibi soruları ve serzenişleri gelecekte son bulacak. Behnaz Farahi adlı moda tasarımcısının 3 boyutlu yazıcı sayesinde ortaya çıkarttığı kıyafet tabir-i caizse kadınları kem gözlerden koruyacak. Nasıl mı?

Dailymail'de yayınlanan haber göre 'kesişmeyi' (argoda bakışmak) çok seven erkekler yandı! Kadınların büyük çoğunluğu erkeklerin kendilerine olan tacizkar bakışlarından rahatsız olur. Zaten rahatsız olamamak da elde değil (!) Farahi'nin 3 boyutlu yazıcı sayesinde tasarladığı bu kıyafet ise kadınları bu 'dik dik' bakışlardan korumayı vaat ediyor.

'SİHİRLİ' KIYAFET KADINLARI NASIL KORUYACAK?

ABD'nin Los Angeles eyaletinde yaşayan ve aynı zamanda mimar olan tasarımcı Behnaz Farahi kıyafetin içine gizli bir kamera yerleştirdi.

Bu kamera yüz izleme algoritması kullanarak, erkeğin gözlerini takip ediyor ve kıyafetteki tüyleri o yöne doğru dalgalandırıyor. Böylelikle kıyafete ve kadına bakan göz sürekli oyalanmış oluyor.Şimdilik özel üretilen bu kıyafeti bakalım ilk kimin üstünde göreceğiz? Bu arada gelişen 3 boyutlu yazıcılar sayesinde gelecekte karşımıza daha neler çıkacağını da kestirmek de oldukça zor.

İnternette 'Erkek Savar' olarak lanse edilen kıyafet, tasarım olarak sınıfta kalmış gibi görünüyor. Sanki daha çok 'Lady Gaga'nın tarzı. İşe yarayıp yaramayacağı ise şimdilik bir muamma. Çünkü bu kimilerinin hoşuna bile gidebilir.

Behnaz Farahi tasarımını oluştururken, kendi deyimiyle "Ya karşımızdakinin dik dik bakışlarını tanıyan bir kıyafetimiz olsaydı?" sorusundan yola çıkmış.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:03 Ekim 2015Yayınlanma Tarihi:02 Ekim 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.