Kadınlar erkekleri geri bıraktı

Kadın oyuncular erkek oyunları geride bıraktı.

Kadın oyuncular erkek oyunları geride bıraktı.

Birleşik Krallık’ta meydana getirilen orta ölçekli bir inceleme, Ada kadınlarının erkeklerden daha çok oyun oynadıklarını ortaya çıkardı. kadinoyuncularPopulus adlı inceleme firması tarafınca meydana gelen araştırmada, 8 ile 74 yaş arasındaki 4 bin 58 kişiye ulaşıldı ve hanımefendilerin erkeklerden daha çok video oyunu oynadığı kararına ulaşıldı. Üç sene ilkin tekrar Populus tarafınca meydana gelen araştırmaya kıyasla, son 6 ay içerisin’de oyun oynayan bayanların sayısı yüzde 49′dan yüzde 52′ye terfi etti.

SANAL BAĞIMLILIKTAN KURTULUN

Araştırmada, bayan oyuncuların erkeklerden fazla oynamasının peşindeki ana sebep olarak, Candy Crush Saga benzer biçimde parasız mobil oyunlar yayınlandı. Ankete katılan aktrisler, son altı ay içinde mobil cihazlarına indirdikleri 10 oyundan altısının parasız bulunduğunu belirtti. Inceleme neticelerini yorumlayan psikolog Dr. Simon Hampton, hanımefendi oyuncuların artmasının ve erkekleri geride bırakmasını üç sebebe bağlıyor: “Birincisi, bayanların video oyunlarından uzak kalmış olduğu düşünülse de, bu vaziyet zeki telefonlarla sükunet içinde aşılıyor. İkincisi, birçok oyun genel anlamda adamların tercih ettiğine kıyasla dövüş veya öldürme içermiyor. En son, hanımefendilerin kendilerini geliştirmek için alaka gösterdikleri kelime oyunlarında artış var”. Independent’a gore, Birleşik Krallık nüfusunun yüzde 69′u, şu demek oluyor ki 33 milyon birey, PC, konsol yahut mobil cihazlarıyla tertipli olarak oyun oynuyor. WEBDUZZI.COM

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:18 Aralık 2014Yayınlanma Tarihi:19 Aralık 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.