Kadınlar en çok doğumdan sonra intihar ediyor

İngiltere kaynaklı çalışmalar, anne ölümlerinin birinci sıradaki sorumlusunun intihara yol açan doğum sonrası depresyon olduğunu gösteriyor.

Bu durumun en önemli nedeni ise kadının eşinden ve çevresinden beklediği ilgi ve sevgiyi görememesi.

 Kadınlarda doğum sonrası dönemde ortaya çıkan sorunlara değinen uzmanlar, doğum sonrası hüznünün az ya da çok olarak anneliğin ilk dakikalarından itibaren kadınların yüzde 35 ila 70'inde görüldüğünü söyledi.

Uzmanlar, hafif hüzün ve kaygı hissedilmesiyle başlayan ruh hali değişikliklerinin, annenin genetik yatkınlığının yanı sıra yakın çevresinden gördüğü ilgi ya da ilgisizlik, eşinden gördüğü sevgi ya da sevgisizlik ve içinde bulunduğu sosyoekonomik durumun etkisiyle 4 ila 10 gün içerisinde kendiliğinden düzelebildiğini; ancak seyrek de olsa annenin ağır tablolara sürüklenmesine neden olabildiğini vurguladı.

A.A


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:11 Mayıs 2018Yayınlanma Tarihi:13 Ağustos 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.