Kadınlar bu yüzden geç anne oluyormuş!

Kadınlar kariyer değil, uygun eş bulamadıklarından geç çocuk sahibi oluyor.

İngiltere’de yapılan bir araştırma sanıldığının aksine kadınların geç yaşta çocuk sahibi olmaya karar vermelerinin kariyer yüzünden değil, doğru partneri bulamadıkları için olduğunu ortaya koydu.

Genellikle toplunda daha sonraki yıllarda çocuk sahibi olmak için yumurtalarını donduran kadınların bunu "kariyer planları" nedeniyle yaptıkları sanılmasına rağmen araştırma sonuçlarının bunu desteklemediği ifade edildi.

NEDEN İLERLEYEN YAŞLARDA ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İSTİYORLAR?

İngiltere’nin saygın gazetelerinden Telegraph’ın sonuçlarına yer verdiği araştırmada, kadınların neden ilerleyen yaşlarda çocuk sahibi olmak için yumurtalıklarını dondurdukları araştırıldı.

Kadınlar kariyer değil, uygun eş bulamadıklarından geç çocuk sahibi oluyor

ÇOCUK İÇİN UYGUN EŞ BULAMIYORLAR

Araştırmaya katılan kadınların birçoğu çocuk yapmak için uygun eş bulamadıkları için yumurtalarını dondurmayı tercih ettiklerini ifade ettiler. Kadınların çoğu erkek arkadaşı ya da eşi olmasına rağmen sırf partnerlerinin iyi bir baba olamayacağını düşündükleri veya eşlerinin düzenli bir hayata başlamak istemediği için çocuk sahibi olmayı erteledikleri belitti.

İngiltere’de her yıl ortalama 800 kadın yumurtalarını daha sonra anne olmak için donduruyor.

TAKVİM


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:25 Mart 2017Yayınlanma Tarihi:20 Eylül 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.