KADINDA STRES DAHA FAZLA

REUTERS

Kadınların erkeklerden daha stresli olduğu ve streslerini kontrol etmekte zorlandıkları ortaya çıktı. Nasıl mı?

 


İngiltere'de sağlık çalışmaları gerçekleştiren Stroke Association ve Siemens'in 2 bin kişi üzerinde yaptığı araştırmada, yaklaşık olarak her 5 kadından birinde "kontrolsüz stres" belirlendi. Bu oran erkeklerde daha düşük; 10 erkekten birinde kontrolsüz stres tespit edildi.

Çalışan ev kadınları hastalıkların hedefi İngiltere'de yapılan yeni bir araştırmada, hem ev hem de işte çalışarak 'çifte vardiya' yapan kadınların erkeklere oranla stresin yol açtığı rahatsızlıklar daha çok yakalandıklarını ortaya koydu.

Daily Mail'in haberine göre, 4 yıl süren araştırmada, stresin klasik belirtileri olan sırt ve boyun ağrılarının kadınlarda daha şiddetli görüldüpünü ortaya koydu. Lancester Üniversitesi'nden Prof. Cary Cooper, hemen her gelişmiş ülkede kadınların "çifte iş" yaptıkların belirterek "Bir erkek gibi işe gidiyorlar fakat aynı zamanda evdeki esas işi de onlar yapıyor. Dolayısıyla bu iki görevin baskısını çekiyorlar" dedi.

Akademisyenlerden Anna Grimby-Ekman, öğrenci grubundaki sonuçların kendilerini şaşırttığını çünkü böylesine genç bir grupta hem erkek hem de kadınlarda boyun ağrısının eşit olacağını düşündüklerini söyledi.



Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:09 Ocak 2011

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.