Şizofren cinayetin nedenini açıkladı

Kanada'da şizofren Çinli göçmen, 2008'de işlediği cinayetin nedenini açıkladı.

Kanada'da şizofren Çinli göçmen, 2008'de  işlediği cinayetin nedenini açıkladı.

 

Kanada Şizofreni Derneği'nin Başkanı Chris Summerville'a açıklama yapan  Vince Weiguang Li (43), 2008'de bir genci uzaylı sandığını ve bu yüzden ona  saldırdığını belirtti.

ŞİFOZRENİ İLE İLGİLİ HER ŞEYİ ÖĞRENİN

Li, dün Kanada medyasında yayımlanan açıklamasında, 2004'de kafasından  gelen bazı sesler duymaya başladığını ve bunların "Tanrı'nın sesi" olduğuna  inandığını söyledi. Vince Weiguang Li, "Gerçekten korkmuştum. Onun kafasını kestim. Sesler  bana onu öldürmemi, aksi halde beni ya da başkalarını öldüreceğini söyledi"  ifadesini kullandı. Gence bıçakla saldıran Li'nin, "kurbanının cesedini parçaladığı"  belirtilmişti. Li'nin öldürdüğü kişinin bazı organlarını yemiş olabileceği  sanılıyor. Winnipeg mahkemesi, Mart 2009'da Li'nin şizofren olması nedeniyle cezai  ehliyetinin bulunmadığına hükmetmişti. 2009'dan bu yana Kanada'nın batısındaki Winnipeg kentinde, akıl  hastalıkları merkezinde tutulan bilgisayar mühendisi Li, Çin'den Kanada'ya eşiyle  beraber 2001 yılında gelmişti. OTTAWA (AA)

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:17 Ağustos 2012Yayınlanma Tarihi:20 Ağustos 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.