'İzin verin her an ölebilirim'

Ne kadar ömrü olduğunu bilmiyor ancak 30'u geçip geçemeyeceğinden emin değil. Çünkü...

Ne kadar ömrü olduğunu bilmiyor ancak 30'u geçip geçemeyeceğinden emin değil. Çünkü...

izinverinolebilirimÇünkü onun yakalandığı hastalığa yakalananların ortalama yaşam süresi 41. Tek isteği ise sevdiği adamla evlenebilmekti ama yaşı çok küçüktü ve aileleri ikna etmeleri gerekiyordu. Lona Lindley henüz 16 yaşında, eşi ise 18. Ailelerinin tüm karşı çıkışlarına rağmen Iona'nın sözü herkesi ikna etti: Lütfen izin verin. Daha ne kadar yaşayacağımı bilmiyorum. Kistik fibrozis hastası olarak doğdu. Bilinen kesin bir tedavisi yok. 1960'lı yıllarda bu hastalıkla doğanların ömrü en fazla 5 yıldı. Şimdi ise ilaçlarla 41 yaşına kadar yaşayabiliyor. Ancak bir kısmı 30'u geçmiyor. Iona Lindley ve Laurie Kesteven evlenmeye karar verdiklerinde aileler buna karşı çıktı. Çift, 2012 yılında tanıştıklarında genç kız durumunu söylemekten çekiniyordu. Ancak 3 hafta sonra cesaretini toplayıp açıkladı. Hiçbir şey Iona'nın korktuğu gibi olmadı. 9 ay sonra Laurie evlenme teklif etti ve Iona en çok istediği şeye yani mutlu bir yuvaya kavuştu.

KİSTİK FİBROZİS NEDİR?

İngiltere'de en sık görülen kalıtımsal hastalıklardan biri kistik fibrozis ve her hafta 5 bebek bu hastalıkla doğuyor. Kistik fibrozis ile doğan bir bebeğin her iki ebeveyninde de hatalı gen olduğu anlamına geliyor. Ancak bu geni taşıyanlarda hiçbir belirti görülmediği için ancak çocuklarda ortaya çıkınca anlaşılabiliyor. HÜRRİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:29 Mart 2014Yayınlanma Tarihi:18 Nisan 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.