İşte mutlu olmanın yolları! Birini seçin mutlu olun!

Kişinin; düşünce yapısını değiştirerek, kişiler arası ilişkileri geliştirerek, farkındalık düzeyini arttırarak ve egzersiz yaparak daha mutlu olabileceği açıklandı.

Üsküdar Üniversitesi Doç. Dr. Tayfun Doğan Birleşmiş Milletlerin 2015 yılında yaptığı Dünya Mutluluk Raporu ile ilgili sunumunda 157 ülkede uygulanan mutluluk anketine dikkat çekti.

Doç. Dr. Tayfun Doğan mutluluğun hayatı keyif alarak anlamlı bir şekilde yaşamak olarak tarif ederken kişinin; düşünce yapısını değiştirerek, kişiler arası ilişkileri geliştirerek, farkındalık düzeyini arttırarak ve egzersiz yaparak daha mutlu olabileceğini vurguladı.     

 Her ülkede 2000-3000 kişiye uygulanan anket sonucunda Türkiye 78. sırada. Dünya mutluluk oranı ortalamada 10 üzerinden 5.4 ile Türkiye 5.3 seviyesinde. Yüz yüze ve telefon yolu ile yapılan anketlerde; milli gelir, yardımlaşma, sosyal destek kriterleri ön plana çıkıyor. Anketin uygulandığı 157 ülke arasında en mutlu ülke Danimarka, İsviçre başta olmak üzere İskandinav ülkeleri oldu. En mutsuz ülkeler ise iç savaşın yaşandığı Ortadoğu ve Afrika ülkeleri oldu. Yunanistan, İtalya ve İspanya ise mutluluk seviyesinde 2014’e oranla güç kaybeden ülkeler arasında yer aldı.

Farklı disiplinlerin serbest kürsü anlayışı ile uzmanlık alanlarını paylaştıkları konferansın ikinci bölümünde konu ergoterapiydi. Altunizade Polikliniğinde yer alan ergoterapi merkezinde görev alan Öğr. Gör. Shahram Mohseni de 0-14 yaş grubu çocuklardaki ergoterapi uygulamalarından bahsetti. Nörolojik ortopedi, romatoloji, çocuk hastalıkları, psikiyatri konusundaki ergoterapi süreçlerine değinen Mohseni, hastalara farklı disiplinlerin ortak yaklaşımı ile uygulanan tedavi sürecinde ergoterapinin Dünya’da çok yaygın bir disiplin olduğuna değindi.

 


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:04 Mayıs 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.