'İslam dünyası oyuna gelmemeli'

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Yeni Zelanda'da 49 kişinin öldürüldüğü ve 20'den fazla kişinin yaralandığı terör saldırısı sonrası açıklalamalarda bulundu.

Yeni Zelanda'da 49 kişinin öldürüldüğü ve 20'den fazla kişinin yaralandığı terör saldırısı sonrası Prof. Dr. Nevzat Tarhan, aksam.com.tr'den Ezgi Aşık'ın sorularını yanıtlayarak, terör saldırısını gerçekleştiren teröristin kişiliğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 49 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının 90'lı yıllarda ABD'de gerçekleşen Timothy olayını hatırlattığını belirten Nevzat Tarhan, saldırganın mahkemeye giderken, "Ben bu toplumun ürünüyüm." sözlerini hatırlatarak dünyadaki konjonktürün değiştiğini ifade ederek, " Bireysel teröristlerin saldırıyı gerçekleştirirken popüler konulara odaklandığını." belirtti. Terörün iki mesajı olduğunu, görünen mesaj İslam karşıtlığı, görünmeyen mesajın ise Müslümanları sokağa dökmek olduğuna dikkat çeken Tarhan, "İslam dünyası oyuna gelmemeli" dedi.

Saldırganın yayımlanan görüntülerinde açık bir şekilde kin ve nefretle dolu olduğunu söyleyen Tarhan," Bu İslamofobinin şiddete dönüşmesidir. Bu teröristi etkileyen bazı uluslararası etkenler var. 11 Eylül saldırıları sonrası dünya basını "İslami terör" vb. ifadeleri kullanarak ve daha sonrasında Hollywood filmlerini yayımlayarak terör ve İslam kelimelerini insanların bilinçaltına yerleştirdi ve böylece Müslümanları hedef haline getirdi. Bütün bunların sonucunda ise insanların ruhları kirlendi ve algıları ile oynandı. Sonuç olarak küresel sistem yağmur ekti şuan da fırtına biçiyor." sözlerine yer verdi.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Norveç'de geçtiğimiz yıllarda gerçekeleşen ve 77 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliamda da benzer hazırlıkların olduğunu ifade etti. Teröristlerin aynı motivasyondan hareket ettiğini belirten Doktor Tarhan, "Yeni Zelanda'daki saldırıya benzer bir şekilde Norveç teröristi, olaydan önce kıyamet senaryosu tarzı yazılar kaleme almıştı. Bu şahıslar birden eline silah alıp sağa sola saldırmıyorlar. Bu insanların inandığı ve dava edindiği yüksek değerler var." dedi.

BM dahil herkesin terör saldırısına tepki vermesi gerektiğini belirten ve sözlerini, "Bu kişilere teflon kişilik tanımlaması yapılır. Suçluluk duymazlar, vicdan azabı çekmezler." şeklinde devam ettiren Prof. Dr. Nevzar Tarhan, "Dünyadaki korku ve düşman politikalarının giderilmesi gerekiyor. BM dahil herkesin bu olaya tepki göstermesi gerekiyor. Gerekli tepki gösterilmezse bu şahıslar saldırılarına devam edecektir." ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

AKŞAM


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:15 Mart 2019

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.