İş stresinden nasıl kurtulurum

"8 yıldır aynı işyerinde çalışmaktayım. Yıllık izinlerini tam olarak kullanamıyorum. Yerime idame bakacak kimse yok. İşin stresini üstümde çok hissettiğimden dolayı çevreme negatif enerji vermekteyim."

Üsküdar Üniversitesi NPSUAM Feneryolu Polikliniği'nden Prof. Dr. Orhan Doğan, ruh sağlığınızla ilgili sorularınızı cevaplandırıyor…

DEPRESYONLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

CİNSEL SORUNLARINIZ MI VAR? ÇÖZÜN...

TAKINTILARINIZI YENEBİLİRSİNİZ...

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞINIZ VARSA ÜZÜLMEYİN, KURTULABİLİRSİNİZ'...

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİYİ ÖĞRENİN..

SORU Merhaba, 8 aydır paroxetin etkin maddeli ilaç  kullanıyorum. Günde bir kez ve 20 mg alıyorum. Önümüzdeki ay bir ameliyat geçirmem gerekiyor ama çok tedirginim. Genel anestezi yapılacak. Bu ilaçtan dolayı herhangi bir problem çıkabilir mi? CEVAP Genel anestezide kullanılan ilaçlar psikiyatride kullanılan ilaçlarla etkileşime girebilir. İlaçların özelliklerine göre anestezi uzmanı gerekli düzenlemeyi yapar. Bunun için kullandığınız ilacınızı doktorunuza söylemeniz gerekir. Anestezi uzmanı ya ameliyattan belli bir süre önce ilacı kesmenizi isteyebilir, ya da ilaca göre anestezik maddenin dozunu ayarlar. SORU Sekiz yıldır aynı işyerinde çalışmaktayım. Yıllık izinlerini tam olarak kullanamıyorum. Yerime bakacak kimse yok. İşin stresini üstümde çok hissettiğimden dolayı çevreme negatif enerji vermekteyim. Stresimi nasıl azaltabilirim? CEVAP Yoğun iş yükü ve tatil yapamama herkeste sıkıntı yaratır. Bu sıkıntı duygusal, davranışsal veya sosyal boyutlarda olabilir. Bu olumsuzluklardan kurtulmak için yılda birkaç kez kısa sürelerle tatil yapılabilir. İş saatleri dışında spor, müzik gibi etkinliklerde bulunulabilir veya başka hobiler varsa onlara zaman ayrılabilir. SORU Bir buçuk yıllık evliyim. Eşim çok sinirli, çok çabuk alınıyor. Şaka yapmayı sever ama kendine yapınca alınıyor. Beni çok kırıyor. Üzülüyorum, mutsuzum. CEVAP Şaka yapmak genel olarak insan ilişkilerini geliştiren bir özelliğe sahiptir. Şakanın karşılıklı olması iki taraf için de daha olumludur. Bir kişi şaka yaptığı halde, kendisine şaka yapılmasını tolere edemiyorsa, o kişide bir sorun olduğu düşünülür. Sinirlilik, alınganlık, kırılganlık gibi özellikleri de göz önüne aldığımızda,  kişilik yapısıyla ilgili bazı sorunların olması olasılığı vardır. Bu nedenle bu davranış biçiminin değiştirilmesi, sinirlilik ve alınganlığın giderilmesi için bir ruh hekimiyle görüşmekte yarar vardır.

SORU SORMAK İÇİN TIKLAYIN…

İŞ STRESİNDEN NASIL KURTULURUM

SÜREKLİ ALDATILDIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM KENDİM OLDUĞUM GİBİ DAVRANAMIYORUM

KENDİMİ SÜREKLİ HUZURSUZ HİSSEDİYORUM

İKİNCİ EVLİLİĞİMİ YAPTIM AMA...

UYURKEN YAŞADIKLARIMI ANLATIYORUM

SEVGİLİMİN AİLESİ BENİ İSTEMİYOR

UYKUYA DOYAMIYORUMANNEM SİNİRLİ VE STRESLİ

YAŞIM ÇOK GENÇ AMA ÇOK UNUTKANIM

KOKU TAKINTIM VAR

YÜKSEKLİK KORKUM VAR

HAYAT NEDEN BOŞ GELİR İNSANA

ERGENLİKTEKİ KARDEŞİME NASIL DAVRANMALIYIM

#

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...3. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...2. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:25 Aralık 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.