İNTERNET DEPRESYONA MI SÜRÜKLÜYOR?

İNTERNET DEPRESYONA MI SÜRÜKLÜYOR?Uzmanlar, internetin kendilerini zayıf bulan insanlara, günlük hayatta tadamadıkları bir güçlülük hissi verdiğini dile getirdi.

Uzmanlar, internetin kendilerini zayıf bulan insanlara, günlük hayatta tadamadıkları bir güçlülük hissi verdiğini dile getirdi.

Dünyada 65 milyon insanın sosyal ağlar denilen internet sitelerine üye olarak, gizli kimlikle kendini nasıl hissetmek istiyorsa, o kimliğe bürünüp, sahte bir dünyanın içinde yer aldığına dikkat çeken uzmanlar, kişilerin eksikliklerini bu yolla gidermeye çalıştıklarını açıkladı.

ABD'de yapılan bir araştırmanın aslında iyi niyetli bir buluş olan internetin, amacı dışında kullanılmasının pek çok sorunu ve kişilik bozukluğunu ortaya çıkardığını belirten uzmanlara göre, internet doğrudan  insan ilişkilerinin yerini aldığında depresyon gelişimine yol açıyor ve sosyal desteğin azalmasına neden olabiliyor.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:11 Aralık 2008

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.