İnsanlardan kaçıyorum, yalnız kalmak istiyorum

"İnsanlardan kaçıyorum sürekli yalnız kalmak istiyorum kendimi diğer insanlarla konuşunca sanki arkamdan benim hakkımda gülüp konuşuyorlar gibi geliyor."

Üsküdar Üniversitesi NPSUAM Feneryolu Polikliniği'nden Prof. Dr. Orhan Doğan, ruh sağlığınızla ilgili sorularınızı cevaplandırıyor…

DEPRESYONLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

CİNSEL SORUNLARINIZ MI VAR? ÇÖZÜN...

TAKINTILARINIZI YENEBİLİRSİNİZ...

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞINIZ VARSA ÜZÜLMEYİN, KURTULABİLİRSİNİZ'...

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİYİ ÖĞRENİN..

SORU İnsanlardan kaçıyorum sürekli yalnız kalmak istiyorum kendimi diğer insanlarla konuşunca sanki arkamdan benim hakkımda gülüp konuşuyorlar gibi geliyor. CEVAP İnsan ilişkilerinin olmaması veya bozuk olması ruhsal ve sosyal yönden bir denge bozukluğunun belirtisi olabilir. Kimi zaman kendimize ve diğer insanlara güvensizlik, onlardan uzaklaşmanın nedeni olabilir. Durumunuzu bu yönlerden değerlendirmeniz ve gerekirse, bir psikiyatriste başvurmanız uygun olur. SORU Benim sorunum tahammülsüzlük. İki kız annesiyim. Çocuklarım 6 ve 8 yaşlarında. İşten eve geldiğimde bazen içimde bir huzursuzluk, sinirlilik, daraltı oluyor. O anda çocukların seslerine bile tahammül edemiyorum. CEVAP İnsanlar günlük yaşamın, iş stresinin, kimi zaman da kişilik özelliklerinin etkisiyle tahammülsüz olabilir. Titizlik özellikleri belirgin olan kişilerde de bu tür bir belirti görülebilir (seslere tahammül edememe). Siz de çok fazla yüklendiğinizi hissediyorsanız, dinlenmekle bu durumun geçeceği söylenebilir. Bu durumu sık sık yaşıyorsanız, bir psikiyatriste başvurabilirsiniz. SORU 6 aydan beri dişlerimi gıcırdatmaya başladım. Problemin psikolojik olması ihtimalide varmış sebebleri nedendir acaba? CEVAP Diş gıcırdatma çenenin yapısındaki bozukluklara ve strese bağlı olabilir. Yapısal bozukluğa bağlı olması, kabaca hep olması anlamına gelir. Sizinki altı aydır olduğu için stres, aşırı sıkıntı gibi durumlar buna neden olmuş olabilir.

SORU SORMAK İÇİN TIKLAYIN…

İNSANLARDAN KAÇIYORUM, SÜREKLİ YALNIZ KALMAK İSTİYORUM

#

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...3. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN..2. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:18 Ocak 2024Yayınlanma Tarihi:13 Ağustos 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.