İhmal edilen küçük bir yara, ayağından etti

72 yaşındaki Hüseyin Kaya, ayağının altında çıkan ufak bir yara yüzünden belki de hayatının en zor günlerini yaşıyor. Çünkü gecikme ve ihmaller yüzünden ayağını kaybetti.

Diyabet hastası olan Hüseyin Kaya’nın, diyabete bağlı olarak ayağının altında çıkan yara nedeniyle sol bacağı enfeksiyon kaptı.

Kaya, 4 ay boyunca 9 hastane gezdiğini ve kaybedilen zaman yüzünden sol ayağının bir kısmının diz altından kesildiğini ve kesim sonrası kendisine uygulanan yara bakım tedavisinin devamı olmasa daha da uzuv kayıpları yaşayabilme ihtimali olduğunu düşünüyor.

“İHMALLER YÜZÜNDEN AYAĞIMDAN OLDUM!”

2015 yılında ayağının altında ufak bir yara çıktığını söyleyen Kaya, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Önce önemsemedim, ağrılarımın arttığı noktada hastaneye gitmeye karar verdim. Ayağımın altındaki yara sonra baş parmağıma sıçradı ve orada enfeksiyon yüzünden ayak başparmağım simsiyah bir hale geldi. İlk gittiğim özel hastanede doktorlar, yaradaki enfeksiyonun yayıldığını ve ayak başparmağımın kesilmesi gerektiğini söylediler. Hastane sonra yarayı temizleyemeyeceğine karar verdi ve bir başka hastaneye beni yönlendirdi. Gittiğim yer ise ayağın diz altından kesilmesi gerektiğini belirtti. Umudumuzu yitirmeden bu sefer bir kalp-damar hastanesine başvurduk orada ise yarayı açık bıraktılar ve bütün ayağım enfeksiyon kaptı.

"AYAĞIM KESİLDİ ANCAK ENFEKSİYON DEVAM ETTİ"

Daha sonra başka bir hastanede yarayı temizlediler ama oksijen tedavisi için başka bir hastaneye gitmemiz gerektiği söylendi. Oksijen tedavisi sonrası herhangi bir iyileşme olmayınca başka bir hastaneye daha gittik ve orası da ayağımın diz altından kesilmesi gerektiğini açıkladı. 2 hastane daha gezdikten sonra sol ayağımın bir kısmı diz altından kesildi. Ayağım kesilip eve geldikten 2 gün sonra tam her şey bitti derken yaram yine kararmaya başladı. Kontrole gittiğimde ise doktorum bu kez diz üstünde bacağımın kesilmesi gerektiğini söyledi. Buna karşı çıkan oğullarım bu alanda araştırmaları sonucu Deniz Hanım'a ulaştı. Deniz Yahcı’nın yara bakım ekibiyle şans eseri tanıştık ve hemen ayağıma tedaviye başladılar."

DİYABET HASTALARI AYAK YARALARINA KARŞI DİKKATLİ OLMALI

Anadolu yakasında 9 hastane gezdiğini ve 4 ay kadar bir gecikme yüzünden ayağının bir kısmından olduğunu söyleyen Hüseyin Kaya, “Ameliyat sonrası Yara Bakım Hemşiresi Deniz Yahcı ile tanışmasaydım, sol bacağımın üst kısmınıda kaybedecektim” diye konuştu.

A.A


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:14 Ekim 2016Yayınlanma Tarihi:13 Ekim 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.