İğne sevmiyorsanız gofret verelim

Bilim insanları insulin iğnesi ile aynı miktarda maddeyi vücuda yollayan hem de çok daha hızlı etki gösteren pul büyüklüğünde, gofret katmanını andıran bir aygıtın iğneden hoşlanmayan diyabet hastalarına basit bir alternatif sunabileceğini açıkladı.

İngiltere’nin Oxford kentinde bulunan Midatech isimli şirketin geliştirdiği MSL-001 isimli yeni aygıtın, 12 adet Tip 1 diyabet hastası tarafından denendiği açıklandı. Uzmanlar bu deney sürecinde MSL-001’in insülin iğnelerinden çok daha hızlı bir şekilde etki sağladığını ve 30 saniye içinde etkisini gösterdiğini belirtti.

RİSKİ DE VAR

Ancak bazı uzmanlar bu yeni aygıtın salgıladığı insülinin tamamının hastanın dolaşım sistemine ulaşacağının garanti edilemeyeceğini ve bu nedenle hastaların insülin iğnelerine kıyasla daha yoğun miktarda insülin almak zorunda kalabileceğini belirtti. Araştırma ile ilgili detaylar Amerikan Diyabet Konferansı’nda açıklandı.

BBC TÜRKÇE

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:16 Ekim 2015Yayınlanma Tarihi:14 Ekim 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.