İdeal seks ne kadar sürer?

Uzmanlar muhteşem seksin sanıldığı gibi saatlerce sürmediğini açıkladı.

Daily Mail yapılan araştırmayı yayınladı. Psikolog Eric Corti ve ekibinin binlerce kadın ve erkekle yaptığı ankette seks hakkındaki düşünceler soruldu.

Seksologların hesaplamalarına göre seks süresi yıllar içerisinde arttı. İdeal seks süresi 1938'de 2 dakika, 1972'de 10 dakika ve 1995'te 16 dakika olarak ölçüldü. Ortalama bir insan hayatı boyunca 2580 kez cinsel ilişkiye giriyor. Erkeklerin %31'i aynı anda iki partner ile birlikte oluğunu iddia ederken bu iddiada bulunan kadınlar sadece %5. Verilen cevaplara göre ideal seksin sadece 7 dakika sürdüğü kaydedildi. 7-13 dakika arasındaki süre "yeterli" görülüyor. Bu süreyi aşan cinsel birliktelikler yorucu olarak nitelendiriliyor. Pennsylvania Üniversitesi'nden psikoloji profesörü Eric Corti, tüm gece süren cinsel birliktelik hikayelerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Uzmanlar bu anket sayesinde daha gerçekçi verilere ulaştıklarına inanıyor.

DAILY MAIL


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:18 Nisan 2015Yayınlanma Tarihi:22 Nisan 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.