İdamlık ama masum olabilir

Japonya’da 46 yıldır idam edilmeyi bekleyen bir mahkûma yeniden yargılanma hakkı verildi.

Japonya’da 46 yıldır idam edilmeyi bekleyen bir mahkûma yeniden yargılanma hakkı verildi.

idamEski profesyonel boksör olan Iwao Hakamada, patronu ve ailesini 1966’da Şizuoka kentinde bir soya fasulyesi işleme tesisinde öldürmekle suçlanmış, iki yıl sonra da idam cezasına çarptırılmıştı.

DNA’SI UYUŞMADI

BBC Türkçe’nin haberine göre, şimdi 78 yaşında olan Hakamada, 20 gün süren ve dövüldüğünü söylediği sorgusunun ardından suçu işlediğini itiraf etmiş, mahkemede ifadesini geri çekmişti. Mahkeme yeniden yargılama kararını, katilin giydiği düşünülen gömlekteki kan izlerinden alınan DNA örneğinin Hakamada’nınkiyle uyuşmadığının ortaya çıkmasından sonra aldı.

‘SERBEST KALSIN’

Yargıç, bu giysilerin Hakamada’ya ait olmadığını söyledi ve idam mahkûmunun serbest bırakılmasını emretti. Davaya bakan üç yargıçtan biri, Hakamada’nın masum olduğuna inandığını söyledi.

REKOR ONDA

Uluslararası Af Örgütü, Iwao Hakamada’nın dünyanın en uzun süre hapiste kalan idam mahkûmu olduğuna inanıldığını belirtti. BBC TÜRKÇE

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:28 Mart 2014Yayınlanma Tarihi:18 Nisan 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.