Hobileri tutkuya dönüştü

17 kişilik grup, yaptıkları birbirinden ilginç figür maketleriyle görenlerin beğenisini kazanıyor. Hobileri tutkuya dönüştü.

17 kişilik grup, yaptıkları birbirinden ilginç figür  maketleriyle görenlerin beğenisini kazanıyor. Hobileri tutkuya dönüştü. Çocukluk yıllarında başlayan maket tutkusunu  sürekli geliştiren 17 kişilik grup, yaptıkları birbirinden ilginç figür  maketleriyle görenlerin beğenisini kazanıyor. Hobileri tutkuya düşürdü.

2007 yılında kurulan Ankara Maket Topluluğu bünyesinde biraraya gelen  grup, klasik arabadan spor arabaya, gemilerden uçaklara, tanklardan model  figürlere kadar ürettiği birbirinden ilginç ve özel maketlerle gören herkesi  hayrette bırakıyor. Topluluk üyeleri çocukken hobi olarak başladıkları maket yapma merakını,  zaman içerisinde bir tutkuya dönüştürmüş. Hobi şeklinde başlayan maket tutkusu  zaman içinde ektsra bir gelir kaynağına dönüşmüş. Öyle ki, artık yurtdışından  sipariş bile alıyorlar.

ANKARA MAKET TOPLULUĞU BAŞKANI VELİ SALTIK Ankara Maket Topluluğu Başkanı Veli Saltık, grup üyelerinin maketle  tanışma hikayesini AA muhabiriyle paylaştı.

21 ile 60 yaş arasında maket tutkunu yer aldığını belirten  Saltık, kendisinin de 35 yıldır maket yaptığını ve bir hobi gibi görünen bu işin  büyük sabır gerektirdiğini ifade etti. Saltık, bazı maketlerin 7 ay gibi uzun bir sürede yapıldığını ve hobi  olarak başlayan maket merakının zaman içerisinde kendilerine ek gelir imkanı  sağladığını belirterek, “Maketlerimizin en büyük özelliği gerçeğine yakın  olmalarıdır. Hayal gücümüzü zorlayan çok farklı taleplerle karşılaşıyoruz.  Maketlerimizin çoğu çeşitli yarışmalarda ödül aldı” diye konuştu. Saltık, yaptığı kepçe maketinin hem model olarak hem de fiyat olarak  gerçeğine çok yakın olduğunu kaydederek, kepçe maketinin fiyatının 7 bin lira  olduğuna dikkati çekti. İlgi çeken maketlerden birinin de “Şahin” model ticari  taksi olduğunu ifade eden Saltık, sacdan yapılan taksi maketinin alıcısının çok  olduğunu ancak insanların 5 bin liralık fiyatı fazla bulduklarını dile getirdi. Saltık, ilgilenenler için bir kurs yeri açmak istediklerini ancak destek  bulamadıklarını ifade ederek, maket yapmanın insanın kafasını dağıtan, insanı  rahatlatan bir uğraş olduğunu, bu uğraşın yaygınlaşması için çalıştıklarını  kaydetti. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:24 Mayıs 2012Yayınlanma Tarihi:30 Mayıs 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.