Her şeyin bir zamanı var...

Vücut saatimiz doğru okumasını bilirsek eğer, aslında bize çok şey söylüyor. Her şeyin bir zamanı var.

Vücut saatimiz doğru okumasını bilirsek eğer, aslında bize çok şey söylüyor. Her şeyin bir zamanı var.

Yapılan araştırmaların ışığında hangi gün seyahat edeceğinizi, hangi saatte sosyal medyadan doğru verim alabileceğinizi, hatta hangi saatte daha 'doğru' sevişebileceğinizi bile bulabiliriz! herseyinzamaniVücut saatimiz öyle kusursuz işliyor ki, aslında doğru okumayı bilirsek her şeyin bir ‘zamanı’ olduğunu anlayabiliriz. The Wall Street Journal’da yayınlanan bir makale zamanlama konusunda kişiyi doğru yönlendiriyor. Southern California Üniversitesi moleküler ve sayısal biyoloji bölümünden profesör Steve Kay, vücut saatimizi doğru okuyarak diyabet, depresyon, obezite hatta bunama gibi pek çok sorunu da çözebileceğimizi düşünüyor. Kay’e göre vücudun ısısı, çalışma hafızası ve konsantrasyon gibi dinamikler vücudumuzu alarma geçiriyor.

MAİLLERİNİZİN OKUNMASINI İSTİYORSANIZ SABAH 06.00'DA GÖNDERMEYİ DENEYİN

ÖĞLEDEN SONRALARA DİKKAT

Odaklanma ve konsantrasyon, Pennsylvania State Üniversitesi’nden Psikoloji profesörü Robert Matchock’a göre öğleden sonrası ile 16.00 saatleri arasında dağılıyor. Uykunun gün içinde en çok bastırdığı saat ise 14.00 civarı. Bu saatlerde eğer imkan varsa kısa bir kestirmek gün içinde kişiyi zinde kılıyor.  Sonrasında ise yaratıcılık artıyor.

TWİTTER'IN 'DEPREŞTİĞİ' SAATLER 22.00'DEN SONRASI

YORGUNLUK YARATICILIĞI TETİKLİYOR

Araştırmadan çıkan ilginç bir sonuç ise, yorgunluğun yaratıcılığı tetiklemesi. Thinking & Reasoning dergisinde yayınlanan bir makaleye göre, en çok yorgun olduğumuz akşam saatlerinde aklımız oldukça iyi çalışıyor. Michigan’da bulunan Albion College’de 428 öğrenci üzerinde yapılan bir araştırmaya göre ise, zihnimiz problemleri en verimli olarak yorgun olduğumuzda çözüyor. Bu saat da genel olarak öğleden sonra 14.00 civarı. Cambridge’de bulunan HubSpot’tan sosyal medya analisti Dan Zarrella’ya göre sosyal medya kullanımının da doğru saatleri var.

AKŞAM SAATLERİNDEN SONRA DAHA ÇOK 'HİSSEDİYORUZ’

SOSYAL MEDYANIN DA SAATLERİ VAR

OKUNMASINI İSTEDİĞİNİZ MAİL SAATİ Eğer önemli bir e-mail atmanız gerekiyorsa bunu sabah 06.00’da atın.

TWITTER’IN NEŞE SAATİ Sabah 08.00 ve 09.00 arası. Science dergisinde yayınlanan bir makalede 509 milyon tweet üzerinde yapılan bir araştırmaya göre en çok bu saatlerdeki haberler kişiyi neşelendiriyor. TWITTER’IN DRAM SAATİ Twitter’daki dram Cornell Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre en çok akşam 22.00-23.00 saatleri arasında başlıyor. Üniversitede Twitter üzerine doktorasını vermiş olan Scott Andrew Golder, bu saatlerde kullanıcıların duygularının tavan yaptığını söylüyor. EN ÇOK RT SAATİ Öğlen 15.00 ile 18.00 arası. FACEBOOK’TA EN ÇOK ‘BEĞENİ’ ALMA SAATİ 20.00’den sonra. İnsanlar bu saatlerde yemeklerini bitirmiş ve bilgisayar başına geçmiş oluyorlar. Genellikle de gün içindeki stres bu saatlerde azalmış oluyor. Araştırmalara göre dışarı çıkmak için en ideal gün Salı. ARAŞTIRMALARA GÖRE İDEAL GÜNLER VE SAATLER DIŞARI ÇIKMAK İÇİN EN İYİ GÜN Salı (Yemekler daha taze, kalabalık daha az) UÇAĞA BİNMEK İÇİN EN İYİ GÜN Cumartesi öğleden sonra (Çok daha az uçuş, daha az kuyruk, daha az gecikme. Pilotlar ayrıca iş günleri, sabah ve akşam saatlerinin daha fazla olduğunu söylüyor.) AMELİYAT İÇİN EN İYİ ZAMAN Sabah. (Öğleden sonra olan ameliyatlarda oluşan komplikasyonlar, sabah saatlerinin 4 katı.) EGZERSİZ SAATİ 18.00-20.00 arası. Vücut ısısı bu saatlerde en yüksek orana çıkıyor, güç ve esneklik oranı da bu saatlerde artıyor. SEKS SAATİ 22.00-01.00 arası. Dokunma duyusunun hassasiyeti akşamdan sonra artıyor. HÜRRİYET PLUS

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:02 Ekim 2014Yayınlanma Tarihi:07 Ekim 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.