Hello Kity aslında...

Çocukların hayali Hello Kitty aslında kedi değilmiş!

Çocukların hayali Hello Kitty aslında kedi değilmiş! hellokityJapon popüler kültürünün bir parçası olan Hello Kitty figürü 40 yılı aşkın süredir, kullandığımız birçok eşyanın üzerinde yer alıyor. İsminde kedi kelimesi geçmesine rağmen Hello Kitty, bilinenin aksine kedi değil küçük bir kız çocuğuymuş.

Los Angeles'ta bulunan Japon Amerikalılar Milli Tarih Müzesi'nde ekim ayında düzenlenen Hello Kitty retrospektifinin küratörü Christine R. Yano Hello Kitty'nin hiçbir zaman kedi gibi dört ayak üzerinde tasvir edilmediğini söyledi. Hatta Yano, retrospektif için açıklama yazıları hazırlarken kendisinin bile Hello Kitty'i kedi olarak tanımladığını ve karakterin telif haklarını elinde bulunduran Sanrio şirketi tarafından kesin bir dille uyarıldığını anlattı. Yano'ya göre Hello Kitty'nin gerçek ismi Kitty White ve ikiz kardeşi var. Ayrıca Hello Kitty elma turtasını seven, akrep burcu bir İngiliz kız çocuğu. Yano, Times gazetesine yaptığı açıklamada "Hello Kitty, 1970'lerde İngiltere'deki Japonları özellikle Japon kadınları konu aldı. Kurucuları İngiltere fikrini beğenmişti çünkü hayali kurulan çocukluk hayatını en açık şekliyle göstermekteydi. Hello Kitty'nin biyografisi ise o günün koşullarına ve beklentilerine göre yazıldı. İnsan da olsa kedi de olsa Hello Kitty Japon kültüründe önemli bir yere sahip. 1970'lerde ABD'de yaşayan Japonlar Hello Kitty karakterini benimsemişlerdi çünkü bu karakter onları simgeliyordu. Bu sergi de Hello Kitty'i ait olduğu toplumla birleştirmek için Japon Amerikalılar Milli Tarih Müzesi'nde yer alıyor" dedi. BBC    

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:29 Ağustos 2014Yayınlanma Tarihi:30 Ağustos 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.