Hedef sosyal hizmette niteliği artırmak!

Kentleşme ve beraberindeki sosyal sorunların artışına bağlı olarak, sosyal hizmet alanında yetişmiş elemana olan ihtiyaç giderek artıyor.

 

Üsküdar Üniversitesi Sosyal Hizmet Yüksek Lisans Programı, toplumsal sorunlara duyarlı ve bu alanda ilerlemek isteyenler için kaliteli bir eğitim imkanı sunuyor.

Sosyal hizmet alanında toplumun artan sorunları ve ihtiyaçları, sosyal hizmet/çalışma mesleğine duyulan ihtiyacın ciddi oranda artmasını ve buna bağlı olarak sosyal hizmet/çalışma eğitiminin önemini ortaya çıkardı. Üsküdar Üniversitesi de bu alanda hem eleman açığını hem de akademik personel ihtiyacını karşılamak amacıyla sosyal hizmetler yüksek lisans programını açtı.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı açılan Sosyal Hizmet tezli ve tezsiz yüksek lisans programları ile;

•Sosyal hizmetler alanında, uzmanlık gerektiren belirli alanlarda çalışacak, etkin sosyal hizmet/çalışma müdahalesi yapabilecek insan gücü ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunmak,

•Sosyal hizmetler alanında çalışanların mesleki bilgi ve beceri edinmeleri ile mesleğe ait bilgi birikiminin yenilenmesini sağlamak,

•Sosyal hizmet/çalışma uygulama çalışması yapan öğrencilere ya da deneyimsiz sosyal hizmet uzmanları/sosyal çalışmacılar bilgi birikimini aktararak denetim ve yönlendirme yapan “süpervizörlerin” zorunlu lisansüstü düzeyde eğitim ihtiyacını karşılamak amaçlanıyor.

Üsküdar Üniversitesi sosyal yardımlar, alternatif çocuk bakım koruma hizmetleri, suça sürüklenen çocuklar, çocuk ihmal ve istismarı, aile içi şiddet gibi sosyal sorun alanlarında lisansüstü eğitim ile uzmanlaşmış eleman ihtiyacını karşılamayı amaçlıyor. İstanbul gibi devasa bir kentte merkezi bir konumda yer alan Üsküdar Üniversitesinin, sorun alanlarına ulaşması, araştırma ve iş birliği açısından ciddi bir avantaja sahip olması dolayısıyla sosyal hizmet yüksek lisans programının akademik açıdan başarılı çalışmalar ortaya çıkarması bekleniyor.

Sosyal Hizmet Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Programı’na, üniversitelerin dört yıllık lisans programlarını tamamlayanlar ve Üsküdar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği koşullarına uygun olanlar başvurabilecek.

Sosyal hizmet alanının dışındaki lisans bölümlerinden mezun olan öğrencilerin, bilimsel hazırlık çerçevesinde sosyal hizmet lisans programından, bölüm tarafından uygun görülen dersleri alması gerekiyor.

Ayrıntılı Bilgi İçin:

ÜHA

 


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:26 Ağustos 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.