Hayatınızı 2 dakikada değiştirin

İşte hayatınızı 2 dakikada değiştirebilecek 10 madde.

İşte hayatınızı 2 dakikada değiştirebilecek 10 madde.

En önemli işiniz için 2 dakika ayırın Bazı günler içinizden iş yapmak gelmiyor olabilir. Onun yerine kanepede yatmak istiyorsanız işiniz için yalnızca iki dakika ayırın. Çünkü bu kararı verip iki dakika çalışmaya başlayınca devamı kendiliğinden geliyor.

EN ÖNEMLİ İŞİNİZ İÇİN 2 DAKİKA AYIRIN

Bazı günler içinizden iş yapmak gelmiyor olabilir. Onun yerine kanepede yatmak istiyorsanız işiniz için yalnızca iki dakika ayırın. Çünkü bu kararı verip iki dakika çalışmaya başlayınca devamı kendiliğinden geliyor.

GÜN SONUNDA GÜNÜNÜZÜ GÖZDEN GEÇİRİN VE DEĞERLENDİRİN

Gün içerisinde iyi işler yapmış olmak ve o iki dakika içerisinde bir şeyler başarmış olmak motivasyonunuzu yükseltiyor ve kendinizi iyi hissettiriyor.

GÜNLÜK MUTLULUĞUN ÇITASINI ALÇAK TUTUN

Mutlu olmak için olağanüstü şeyler yaşamayı beklemek yerine; gün içinde yediğiniz içtiğiniz, işiniz ve rutin uğraşlarınızla mutlu olun. Önemsiz diye algıladığınız gelişmeleri genelde sonradan düşününce takdir ediyoruz. Küçük şeylerle mutlu olmak büyük hedeflerinizi göz ardı etmek anlamına da gelmez. Sadece yaşamdan daha büyük ve küçük şeyleri elde etmek için gösterdiğiniz çabalarda daha az içsel direnme gösterirsiniz. Kendinizi stres altında, korku ve endişe içinde hissettiğinizde karnınızdan nefes alın ve nefesinize odaklanın Bu hem zihninizi hem bedeninizi sakinleştirir hem de sakin bir ruh hali içerisinde işinize devam etmenizi sağlar.

GEÇMİŞTEKİ SIKINTILARINIZDAN VE ÇELİŞKİLERİNİZDEN UZAKLAŞIN

Geçmişte sunumlarınızda veya toplantılarınızda kötü sonuçlar almış olabilirsiniz ama gelecek için aynı kaygıları taşımayın. Bu durumlarda, içinde bulunduğunuz anı yaşamaya çalışın. Pencereden dışarı bakın, kuşları dinleyin, arabaları seyredin, çiçekleri koklayın. İki dakika da olsa, anı tam olarak o anda yaşayın. Bu hem zihninizi hem de vücudunuzu rahatlatacaktır. İyimser bakış açınızın da gelişmesine katkıda bulunacaktır.

BİRİNİ ELEŞTİRMEDEN ÖNCE ONU ANLAMAYA ÇALIŞIN

İki dakika ayırın ve ¨onda bende olan ne gibi özellikler görüyorum¨ sorusunu sorun.

KARŞINIZDAKİNE SAMİMİ BİR İLTİFATTA BULUNUN

Çevrenizde takdir ettiğiniz bir kişiye iltifat etmeniz durumunda karşınızdaki hem bundan mutlu olacaktır hem de siz bu pozitif yaklaşımınızdan dolayı kendinizi daha iyi hissedersiniz. Daha olumlu ilişkiler kurmak adına iki dakikanızı başkalarını bu kadar basit bir yolla mutlu etmeyi deneyin.

SARILIN. FİZİKSEL TEMAS STRESİ AZALTIR VE İYİ HİSSETTİRİR

İltifat etmek gibi Hnerik Edberg özellikle sarılmanın da öneminin altını çiziyor çünkü ikisi de çok kolay yöntemler.

İLGİNÇ OLMAK YERİNE İLGİLİ OLUN

Bir sohbete başlarken iki dakikanızı ayırın ve karşınızdakinin hayatı hakkında sorular yöneltin. Tekrar konuşmak için sıranızı bekler gibi davranmak ilgisizliğinizi gösterir. İlgi göstermeniz halinde ise, Edberg bu olumlu davranışın size geri döneceğini söylüyor. Çünkü bu sayede, hem iyi bir sohbet başlatmış hem de karşılıklı özverili ve tatminkar bir ilişki kurmuş olursunuz.

ÇEŞİTLİLİĞE ÖNEM VERİN

ZITLIĞI DENEYİN

Örneğin, hep et yemeği tercih ediyorsanız bu seferlik vejetaryen bir menü sipariş edin. Sık sık hayır dediğiniz şeylere evet deyin. Edberg’e göre daha çok eğlenmek ve keyif almak için birtakım şeyleri karıştırma alışkanlığı edinmek ve bunlara beklenmedik deneyimler kazandırmak son derece faydalıdır.

MAHMURE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:13 Aralık 2014Yayınlanma Tarihi:14 Aralık 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.