Hastalığı yüzünden azmini kaybetmedi

Hastalığı yüzünden bacağı 18 kilo. Isa-Bella Kanada'da yaşayan 19 yaşında bir genç kız... Ancak onu farklı kılan şey özgüveni ve azmi.

Hastalığı yüzünden bacağı 18 kilo. Isa-Bella Kanada'da yaşayan 19 yaşında bir genç kız... Ancak onu farklı kılan şey özgüveni ve azmi.

Doğuştan gelen rahatsızlığı nedeniyle sağ bacağı tam 18 kilo ağırlığına ulaşmış. Parkes Weber Sendromu denilen rahatsızlık yüzünden hiçbir sporu yapamıyor, çok moda olan dar paça kot pantolonlardan giyemiyor ve birçok başka şeyden mahrum kalıyor. Ancak onu farklı kılan şey özgüveni ve azmi. Isa-Bella Leclair her yerde kadınlara dayatılan o "güzellik" standardını değiştirmek istiyor. Ne kısacık şortlarından, ne de bikinisinden vazgeçmiyor ve üstelik güzellik yarışmasına da katılma cesaretini göstermiş. Kanada'da düzenlenen yarışmada derece kazanan genç kız, "Bana göre özgüven en önemlisi. Çünkü kendisine özgüvenli bir insan gördüğünüzde herhangi bir sakatlığı olsa dahi ona acıyarak bakılmaz. Ben hastalığımın hayatımı engellemesine ya da kıyafetlerime müdahale etmesine izin vermiyorum. Çift yumurta ikizi olan Isa-Bella'nın ikizinin ise hiç hastalığı yok. Bacağı devamlı şişen genç kız hastalıkla ilgili şunları söylüyor; Bence sağlık sorunu olan insanlar sadece sağlığına kavuşmak için çabalamamalı. Aynı zamanda kendisiyle barışmak için de çabalamalı. Ben kendimi bu şekilde seviyorum. Bana göre güzellik sadece dış görünüş değil. Ben birine güzel olduğunu söylüyorsam bu dış görünüşü güzel olduğu için değildir. Size iyi hissettirdiği içindir. Genç kızın özel fizik terapi uzmanı 3 haftada bir masaj uyguluyor ve düzenli olarak pansuman yapılıyor. Ayrıca bacağındaki sorun nedeniyle kalbi sağlıklı insanların kalbinden 2 kat daha fazla çalışmak zorunda. HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:13 Temmuz 2015Yayınlanma Tarihi:17 Temmuz 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.