Hangi şehirler taşınmak için teşvik veriyor?

Yeni Zelanda'nın güneyindeki Kaitangata şehrinde iş var ama onları yapacak insan yok.

İngiltere'de yapılan referandumda Avrupa Birliği'nden ayrılma yönünde karar alındıktan sonra birçok kişi başka ülkelere taşınma olanaklarını araştırmaya başladı.

En çok hangi kelimelerin arandığını gösteren Google Trends verilerine göre, referandum ertesinde "Kanada'ya taşınmak" başlığıyla yapılan aramalarda yüzde 230 artış oldu. Bu aramalar özellikle Londra ve Cardiff'te yoğunlaşıyordu. Yeni Zelanda, Avustralya ve ABD'ye taşınma olanakları da en çok araştırılanlar arasında yer alıyordu.

Yeni Zelanda'nın göçmenlik bölümü sitesine yapılan ziyaretler referandum sonrasında günlük 5500'e ulaşmış. Daha önce bu sayı 2000 civarında oluyormuş. Kanada'nın göçmenlik sitesine ziyaretler referandum günü 27.500 iken ertesi gün 61.400'e fırlamış. Aynı şekilde AB ile bağlantısını sürdürmek isteyen İngilizlerin İrlanda pasaportu için yaptıkları başvuru sayısında da büyük artış olmuştu.

Fakat yeni yerleşecek insanları çekmek için birçok teşvik sunan şehir ve ülkeler de var.

KAİTANGATA: BU KASABADA İŞ ÇOK

Kaitangata, Yeni Zelanda'nın güneyinde minik bir kasaba. 800 kişilik nüfusa sahip bu kasabada tarımdan hemşireliğe birçok alanda 1000 kişilik istihdam açığı olduğu belirtiliyor.

Hükümet buraya insan çekmek için 165 bin dolara toprak ve ucuz konut olanakları sağlıyor. En yakın şehir olan Dunedin ile Londra arasındaki uçuş süresi 30 saati buluyor.

Avustralya'nın Tazmanya adasında çiftçilere teşvik sunuluyor.

TAZMANYA'DA ÇİFTÇİLİK

Avustralya'nın güneyindeki Tazmanya adası belli mesleklerden olan insanlara kolaylık sağlıyor. Örneğin hayvancılıkla uğraşacak kişilere İngiltere'dekinin yarı fiyatına süt çiftlikleri alma olanağı sunuluyor.

Londra'dan Tazmanya'ya uçuş süresi 24 saat. Ayrıca bu adada tarım ve hayvancılık için iklim koşullarının biraz daha sert olduğunu hatırlatmak gerekiyor.

TEKNOLOJİ UZMANLARI İRLANDA'YA

Connecticut eyaletindeki New Haven yeni taşınanlar için teşvik kredisi veriyor.  Beyaz yakalılar için daha yakınlardaki olanaklar da fazla. Örneğin İrlanda Cumhuriyeti her yıl 3000 teknoloji uzmanını ülkeye getirmek için kampanya başlattı. Son yıllarda İrlanda'nın teknoloji sektöründeki ilerleyişi tahmin edilenden hızlı oldu. Bu nedenle eğitim sistemi ihtiyaca cevap verecek sayıda insanı yetiştirmiş değil.

KANADA'DA UCUZ ARSA VE İŞLETME KREDİSİ

Kuzey Amerika'nın birçok şehrine insanların yerleşmesi için ya para ödeniyor ya da çok ucuza toprak satılıyor. Kanada'nın Manitoba bölgesinde yaşlanan nüfus dengesini sağlamak için yeni yerleşenlere ucuz konut olanağı sağlanıyor.

BBC TÜRKÇE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:07 Eylül 2016Yayınlanma Tarihi:20 Temmuz 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.