Hamilelikte seksten ne zaman uzak durmalı

Gebelik döneminde cinsel birliktelikten kaçınılması gereken durumlar. Hamilelikte seksten ne zaman uzak durmalı?

Gebelik döneminde cinsel birliktelikten kaçınılması gereken durumlar. Hamilelikte seksten ne zaman uzak durmalı?

hamilelikNormal hamilelik yaşayan birçok kadının hamilelik süreci boyunca korkmadan cinsel birliktelik yaşayabileceğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Bülent Tıraş, seks sırasında bebeğe bir zarar gelmeyeceğini belirtti. Tıraş, bu dönemde eşlerin birbirine açık olmaları gerektiğinin altını çizerken, gebelik döneminde hangi durumlarda seksten uzak durulması gerektiğini de anlattı. Gebeliğin ilk ayları da dahil, herhangi bir düşük tehlikesi olmadığı takdirde, cinsel ilişkinin düşük nedeni olabileceğinden korkmak yersizdir. Çünkü embriyonun bulunduğu rahim boşluğu ile vajina birbirinden alakasızdır ve aralarında birtakım kimyasal bariyerler mevcuttur.

HAMİLELİK DÖNEMİNDE EŞİNİZE DUYGULARINIZI ANLATIN

Hamilelik döneminde libidolarınızdaki artış, kanın fazlalaşması ve damarlar içerisindeki hassasiyetler cinsel isteği artırır. Her kadın için böyle bir durum söz konusu olmaz ama kadınların çoğunda vaziyet aynen böyledir. Gebelikte eşinize karşı açık olmalı ve duygularınızı ona söylemelisiniz. Eşiniz ihtiyaçlarınızı bilmeli ve sizi rahatlatmalıdır. Eğer cinsellikten herhangi bir zevk alamıyorsanız ya da endişeleriniz varsa, bunları kolay bir şekilde eşinize anlatmanız yetecektir. Cinsel ilişki sırasında eşiniz size zarar vermeden ve bebeğinizi incitmeden birliktelik yaşanılabilir. Bazı çiftler bu dönemde farklı pozisyonlar bulabilirler, çekinmeden ve rahat bir biçimde doktorunuzla bunları paylaşabilir, ondan bu konuda en uygun yardımı alabilirsiniz.

HAMİLELİK DÖNEMİNDE SEKSTEN NE ZAMAN UZAK DURULMALI?

Cinsel beraberlikten uzak durmanız gereken durumlar da vardır. Plasentanın durması gereken bir bölgesi vardır. Bazen bu bölge biraz daha aşağıda olabilir, yani vajina kanalına daha yakın bir yerde durabilir. Bu duruma plasenta previa adı verilir. Açıklanamayan kanama ve akıntılar durumunda ise doktorunuza başvurmanız gerekir. Kramplar ve ağrılar, cinsel hayatınızı olumsuz etkiler, bunları aşmak için her şeyi kontrollü bir şekilde yapmalısınız. HÜRRİYET AİLE

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:08 Ekim 2013Yayınlanma Tarihi:11 Ekim 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.