“Haber Üsküdar” iyi bir okul olacak!

“Haber Üsküdar” İstanbul için gazete, iletişim öğrencileri için de iyi bir okul olacak!

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin uygulama gazetesi Haber Üsküdar, yayın hayatına başladı. Haber Üsküdar’ın iletişim fakültesi öğrencileri için haberciliği ve gazeteciliği öğrenecekleri bir okul olacağını belirten Prof. Dr. Nazife Güngör, “Gazeteciliğin her aşamasını burada uygulamalı olarak bizzat deneyimleyecekler. Aylık olarak yayımlanacak gazetemizin Üsküdar ve İstanbul için önemli bir yerel gazete olması için çalışacağız” dedi.

“Haber Üsküdar”  iyi bir okul olacak!Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, 1 Temmuz’da yayın hayatına başlayan Haber Üsküdar’ın öncelikle iletişim fakültesi öğrencileri için gazeteciliği öğrenmek açısından önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Güngör, özellikle gazetecilik eğitimi gören öğrencilerin bir gazetenin içeriksel ve biçimsel hazırlığını yapabilme yetisi kazanmalarının mesleğe hazırlık açısından önemli olduğunu belirterek “İletişim Fakültesi öğrencileri için bir uygulama alanı olan Haber Üsküdar’ın aynı zamanda içeriğiyle doyurucu olmasını hedefliyoruz. Sadece fakülte ve üniversitede değil, Üsküdar ve İstanbul çapında yerel düzeyde haber aktarım görevi üstlenmesini amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Üniversitenin kurum içi ve kurum dışı tanıtımında, kamuoyunda bilinir kılınmasında, imaj çalışmasında uygulama gazetesinin önemli ve etkili bir medya organı olarak işleve sahip olduğunu belirten Prof.Dr. Güngör, şunları söyledi:

“Bu nedenle de uygulama amaçlı öğrenci çalışmaları biçimindeki yayınların desteklenmesi ve özendirilmesi gerekmektedir. İletişim eğitiminin önemli bir kesitini uygulamalı eğitim oluşturmaktadır. Özellikle gazetecilik mesleğine hazırlanmakta olan gazetecilik öğrencileri için mesleğe ilişkin teorik ve uygulamalı temel bilgiler fakültede edinilir. Bunun için de uygulamalı eğitimin bir parçası olarak gazete, dergi gibi yayınların öğrencilerin emeğiyle çıkarılması önemli bir pekiştiricidir. Bu açıdan bakıldığında Haber Üsküdar da Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri için önemli bir uygulamalı eğitim alan ve aracı olarak işlev görecektir.”

“Haber Üsküdar”  iyi bir okul olacak! 2Vazgeçilmez bir yerel gazete olmayı hedefliyoruz

Haber Üsküdar’ın Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin uygulama gazetesi olarak aylık periyodla yayımlanacağını belirten Prof.Dr. Güngör, “Kısa süre içerisinde Üsküdar Üniversitesinin yanı sıra Üsküdar halkı için de vazgeçilmez bir yayın olmasını hedefliyoruz. Çünkü Haber Üsküdar, üniversite haberlerinin yanı sıra Üsküdar halkının yaşamına da dokunmayı planlıyor. Haber Üsküdar’da Üsküdar sınırları içerisinde yaşayan herkes kendi yaşamından bir şeyler bulabilecek. İlerleyen sayılarımızda bir dünya kenti olan İstanbul’un toplumsal ve kültürel ayrıntılarını da Haber Üsküdar’la keşfe çıkmayı planlıyoruz. Dolayısıyla Haber Üsküdar kısa süre içerisinde hem üniversitemizin hem de İstanbul’un vazgeçilmez bir yerel gazetesi olmayı hedeflemektedir.”  diye konuştu.

Üsküdar Üniversitesi Televizyonu da bir başka okul

Prof.Dr. Nazife Güngör, Haber Üsküdar’ın yanı sıra İletişim Fakültesi bünyesinde internet üzerinden yayın yapan Üsküdar Üniversitesi Televizyonu ile öğrencilerine habercilik eğitimini uygulamalı olarak verdiğine dikkat çekti.

Üsküdar Üniversitesi Radyo-TV Stüdyolarının, eğitim, sağlık ve haber içerikli yayın yapan Üsküdar Üniversitesi Televizyonu’nun da kısa süre içerisinde medya dünyasında adını duyurmayı hedeflediğini, belirten Prof.Dr. Güngör, sözlerini şöyle tamamladı:

“İletişim Fakültesi öğrencilerinin desteğiyle yayınlarını sürdüren Üsküdar Üniversitesi Televizyonu’nun haber içerikleri ve teknik desteği tümüyle Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerince gerçekleştirilmektedir.

Hem Haber Üsküdar Gazetesi hem de Üsküdar Üniversitesi Televizyonu için önemli bir haber destek birimi ise Üsküdar Haber Ajansı’dır. Şaban Özdemir’in sorumluluğunda hizmet vermekte olan ÜHA da yine İletişim Fakültesi öğrencilerinin katkılarıyla işletilmektedir.

Sonuç olarak gazetesiyle, televizyon ve radyosuyla, haber ajansıyla Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama eğitiminde sadece Türkiye’de değil Dünya çapında da nitelikli bir fakülte olma yolunda ilerlemektedir. Fakültenin güçlü akademik kadrosu da sürecin bu yönde ilerlemesi için güçlü bir destek oluşturmaktadır.”  

ÜHA


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:14 Temmuz 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.