Güneş kremi D vitamini alımını engelliyor

Güneşlenirken ve güneş kremi sürerken dikkat!

Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitamin D’nin yüzde 90 ile 95’ini güneşten alıyoruz, fakat Alerji ve İmmunoloji Uzmanı Doç. Antony, D vitamininin en çok karşılandığı yaz aylarında kullanılan güneş koruyucu kremlerin bu vitamini n almını engellediğini söylüyor.

"D VİTAMİNİNİN AZI DA FAZLASI DA ZARARLI"

Güneşin yüzünü daha çok gösterdiği yaz mevsiminin doğal D vitamini depolamak için büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Alerji ve İmmunoloji Uzmanı Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony, yaz güneşinden doğru faydalanıldığı takdirde, birçok hastalığa karşı vücudun korunduğunu, ayrıca kış aylarında ortaya çıkan hastalıkların da önüne geçildiğini söyledi.

Antony, ayrıca D vitamininin sadece kemik metabolizması üzerinde etkisi olmadığını, bütün vücut sistemi için önem taşıdığını ve eksikliğinin ise birçok hastalığa neden olduğunu belirtti.

D Vitamininin, güneş ışınlarının deriye temas etmesi ile elde edildiğini söyleyen Antony, “Güneş aracılıyla vücudumuzun ihtiyaç duyduğu D vitaminin %90-95 alıyoruz. Fakat D vitaminin en çok karşılanacağı vakit olan yaz aylarında bolca kullanılan güneş koruyucu kremler D vitamini almamızı engelleyen faktörlerin başında geliyor. Bu nedenle D vitamini, alımının en iyi yapılacağı yaz ayları iyi değerlendirilmeli” diye konuştu.

TAKVİM


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:04 Ağustos 2016Yayınlanma Tarihi:11 Haziran 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.