Günde 1 kase yoğurt diyabeti önlüyor

Yapılan bir araştırma, her gün 1 kase yoğurt yiyenlerin diyabet hastalığına yakalanma riskinin azaldığını ortaya koydu.

Yoğurt Türk toplumu için oldukça önemli bir yiyecektir. Pek çok yemek için ve pek çok yemeğin yanında meze olarak yoğurdu kullanırız. Oldukça yararlı olan bu besinin en önemli faydası yapılan bir araştırmaya göre diyabet yani şeker hastalığına iyi geliyor olmasıdır.

RİSKİ % 28 ORANINDA AZALTIYOR

Toplumda giderek daha çok insanda diyabet belirtilerinin görüldüğünü söyleyen uzmanlar bu durumun yoğurtla kontrol altına alınabileceğini belirtirken her gün yenilen bir kâse yoğurtun diyabet hastası olma riskini % 28 azalttığını açıkladılar.

Aynı zamanda aynı olumlu etkinin taze ya da süzme peynir gibi mayalı süt ürünleri tüketenlerde de görüldüğü belirtildi. Bilim adamları, 11 yılı aşkın süre 4 bin 255 kişinin beslenme alışkanlıklarını inceledi. Katılımcılardan 753'ünün diyabete yakalandığını belirten bilim adamları, başta yoğurt olmak üzere mayalı besinleri düzenli tüketenlerin hastalığa daha az yakalandığının üzerini çizdi.

ETKİSİ SADECE DİYABET ÜZERİNDE DEĞİL

Yoğurt kan şekerini düzenleyerek insülin direnci ve diyabet riskini azaltmakla kalmamakla birlikte, kan şekerindeki ani düşüşü engeller, tatlı ve hamur işlerine eğilimi emniyetli biçimde azaltır, iştah yatıştırır ve acıkmayı önler. Yağlı bir yoğurt aynı zamanda CLA ve kalsiyum içeriği ile yağ yakıcıdır.

MAHMURE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:21 Ekim 2016Yayınlanma Tarihi:26 Ocak 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.