Gülme başına 85 kuruş

Barcelona'daki Teatreneu adlı tiyatro kumpanyası, mizah oyununa gelenlerden 'gülüş başına 85 kuruş' alıyor. Sabit bilet ücreti yok.

Barcelona'daki Teatreneu adlı tiyatro kumpanyası, mizah oyununa gelenlerden 'gülüş başına 85 kuruş' alıyor. Sabit bilet ücreti yok. gulmek85kurusGeçtiğimiz eylül ayında kültürel etkinliklere uyguladığı yüzde 8 vergi oranını yüzde 21'e yükselten İspanya hükümeti, gösterilerin bilet fiyatlarının da artmasına sebep oldu.

İspanyolların son 4 ayda kültürel etkinliklere katılım oranı yüzde 30 oranında düştü. Seyirci kaybeden tiyatro grupları, bu konuya çözüm getirmek için yepyeni bir yöntem uygulamaya başladı. Barcelona'daki Teatreneu adlı tiyatro kumpanyası, mizah oyununa gelenlerden 'gülüş başına 0.30 euro (85 kuruş)' alıyor. Sabit bir bilet ücreti uygulamıyor.

KAÇ PARALIK GÜLDÜN?

Uygulama şöyle işliyor: İzleyici oyuna bedava giriyor. Her koltukta duygu yoğunluğunu ölçen dedektörler bulunuyor. Performans sırasında seyirci her güldüğünde sistem 0.30 kuruş (0.85 euro) atıyor. Şov bittiğinde müşteriler tiyatro danışmasına gidip 'gülme oranlarını' öğreniyor ve ona göre ödeme yapıyor. Oyunu tek bir kuruş ödemeden terk edenler de oluyor. Maksimum ödenen para ise 24 euro (68 TL). Teatreneu'nun yeni fikri, Barselona'daki tiyatro severler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Şova gelenlerin oranı yüzde 35 oranında arttı. Ortalama ödenen ücret ise 6 euro (17 TL) olarak açıklandı. HÜRRİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:23 Ekim 2014Yayınlanma Tarihi:25 Ekim 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.