Gülemeyince hayatı kurtuldu

30 yaşındaki Thaline Moreira da Silva baş ağrısı ve kusma sebebiyle üç kere hastaneye başvurdu. Sonra ise...

Thaline her seferinde doktorlar tarafından migren olduğu söylenerek geri gönderildi. Genç kadının gerçek hastalığı gülümsemesindeki bozukluk sonucunda ortaya çıktı.

Avustralya'da okuyan aslen Brezilyalı olan 30 yaşındaki Thaline Moreira da Silva'nın baş ağrısı ve kusmasının sebebi migren zannedilsede gerçek durum bundan çok farklıydı. Hastaneye üç kere başvuran Thaline bu aşamada 8 kilo kaybetmişti.

GÜLÜMSEMESİ SAYESİNDE FARKEDİLDİ

21 Kasım'da yoğun bir baş ağrısıyla uyanan ve banyoya giderek kusan Silva yatağına dönerken dengesini kaybetti ve sehpanın üzerine düştü. Hastaneye giden genç kadının gülümsemesinin asimetrik olduğu farkedildi. Thaline'nin yüzünün sol tarafı felç olmuştu. Genç kadın hemen cerrahiye koştu, birçok farklı doktordan randevu aldı. Silva'ya en ölümcül beyin tümörlerinden bir olan 'Glioblastoma Multiforme' tanısı konuldu.

GLİOBLASTOMA MULTİFORME NEDİR?

Tedavi edilmesi oldukça zor olan bu kötü huylu tümör oldukça hızlı yayılır. Belirtileri yaklaşık 3-6 ay içersinde belli olur. Tedavi edilmesi en zor olan tümörlerden de biri olan Glioblastoma Multiforme'un en sık görülen belirtileri baş ağrısı, hafıza kaybı, havale ve davranış değişiklikleridir. Hastalık tedavi edilse bile geri dönmesi muhtemeldir.

HEMEN AMELİYATA ALINDI

Yaşamak isteyen genç kadın hemen ameliyata alındı. Cerrahi müdale sonucunda hayatı kurtarılan Thaline'in ikinci bir ameliyat olması ya da ihtiyacı olan radyoterapi ve kemoterapiyi görmesi için sigortası gerekli imkanı sağlamadı.

Thaline Moreira da Silva'nın yaşamına devam etmesi ve Brezilya'da ki evine geri dönmesi için bir yardım kampanyası başlattıldı. Silva ona verilen destekler sonucunda kanserle savaşmaya hazır olduğunu söylüyor.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:22 Aralık 2015Yayınlanma Tarihi:17 Aralık 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.