Gökdelende yaşamak öldürüyor!

Kanada'da yapılan bir araştırmaya göre, gökdelen veya çok katlı binalarda yaşamak kalp krizi geçirenlerin yaşama şansını azaltıyor.

Araştırmada, müdahelenin 1 dakika gecikmesinin kalp krizi geçiren kişinin kurtulma şansını yüzde 7 ile 10 azalttığı belirtiliyor.

Kanada'da St Michael's Hastanesi'nin gerçekleştirdiği çalışmaya göre, gökdelenlerde yaşayanların kalp krizi geçirdiklerinde hayatta kalma şansı azalıyor. Bunun nedeni olarak müdahale süresinin uzaması gösteriliyor.

Araştırmada, bilimsel çalışmada kalp krizi geçirenlere hızlı müdahalenin hayati büyük önem taşıdığına vurgu yapılıyor. Kalp krizi geçiren bir hastaya müdahalenin 1 dakika gecikmesi, kurtulma şansının yüzde 7 ile 10 azalmasına anlamına geliyor.

Bir binanın birinci ve ikinci katında yaşayanların müdahale halinde kurtulma şansının yüzde 4.2 olduğu belirtiliyor. İncelemeye alınan toplam 8 bin kişi arasında, 16'ıncı kat ve üzerinde yaşayanlardan sadece yüzde 0.9’u kurtulabildi.

25'inci kat ve üzerinde oturan ve kalp krizi geçiren 30 kişiden kurtulan olmadı. Buna çare olarak gökdelenlerde, belirli katlarda ve asansörler gibi yerlerde kalbin yeniden normal ritmine dönmesini sağlayan cihazların konulması ya da böyle acil bir durumda binaya gelen sağlık ekipleri için ayrı bir asansör bulundurulması öneriliyor.

REUTERS


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:04 Kasım 2016Yayınlanma Tarihi:20 Ocak 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.