Göbek eriten 10 baharat

Yemeklere eklenen baharatların kilo vermeye yardımcı olduğunu bilmeyen kalmadı. Özellikle göbek bölgesinde birikmiş yağların hakkından gelebilecek 10 güçlü baharatı sizin için bir araya getirdik.

LAVANTA

Eğer vücudunuzda stres ve sıkıntı sonrası oluşan bir kilo fazlalığı varsa yemeklerinizi lavanta ile pişirmelisiniz. Lavantanın stres giderme, azaltma özelliği bulunuyor. Özellikle et yemeklerine harika bir tat katan lavantanın kokusu sinir sistemine iyi geliyor. Bu sayede vücudun abur cubur isteğini de bastırıyor. Yani lavantalı ızgara et yemeğinden sonra canınız bir paket patates cipsi çekmeyecek.

TANE BİBERLER

Toz karabiberleri bir kenara kaldırın ve kendinize biber öğütücü satın alın. Tane karabiberleri yediğiniz her şeye gönül rahatlığıyla koyun. Tane karabiberin içerisindeki piperine maddesinin bel çevresindeki yeni yağ hücrelerinin oluşumunu engellediği biliniyor.

HARDAL TOHUMU

Hardal tohumu, metabolizmayı hızlandıran turpgiller ailesinden bir sebze olan hardaldan elde ediliyor. Bu tohumlar pişirmeye uygundur. Özellikle ete çok yakışan hardal tohumlarını dilerseniz tane hardal sosu olarak da tüketebilirsiniz. Göbek bölgesindeki yağları yakmanıza yardımcı oluyor.

TOZ ŞİLİ BİBERİ

Kilo verme denilince mutlaka kapsaisin maddesinin de adı geçiyor. Şili biberine o acı tadı veren bu madde zayıflama konusunda inanılmaz destek veriyor. Bu biber metabolizmayı ateşliyor ve hızlı yağ yakımına yardımcı oluyor. Her gün yarım çay kaşığı toz biberi yemeklerinize katıp tüketebilirsiniz.

MAYDANOZ

Tüm yemekleri süsleyen, sofraların baş tacı maydanozu çiğ tüketmeye gayret edin. Yemeklerin içine katmaktansa limon sıkarak salatasını yiyin. Çiğ olarak yemeklerden önce ve sonra tüketildiği takdirde metabolizmayı hızlandırıyor. Aynı zamanda karaciğer fonksiyonlarını düzenleyerek yağlanmanın önüne geçiyor.

HİNT SAFRANI

Bu baharat bedeniniz için bulunmaz Hint kumaşı gibi. İçeriğindeki güçlü antioksidanların yanı sıra anti-inflamatuar etkisi var ve sindirime yardımcı oluyor. Her yemeğe ekleyebilirsiniz çünkü midedeki yanma hissini de azaltıyor. Aynı zamanda leptin hormonunun salgılanmasına yardımcı oluyor, böylece vücut yağ yakabiliyor.

BİBERİYE

Kilo verme konusunda süper güçlerden biri olarak biliniyor. Her gün mutlaka tüketilmesi öneriliyor. İster tazesini ister kurutulmuşunu yiyin; hem lezzetli hem de diyet dostu. Biberiyenin içerisinde karnosik asit bulunuyor; bu madde vücutta glukoz seviyelerini azaltıyor. Ki yüksek glukoz seviyeleri vücutta yağ anlamına geliyor. Salataların içerisinde veya zeytinyağıyla birlikte yiyebilirsiniz.

TARÇIN

Kilo vermek isteyenlerin her an yanında taşıyabileceği bir baharat. Tarçın, hücreleri glukozla dolduruyor ve bu sayede insülini düşürüyor. İnsülin direnci kilo problemi olan insanların en büyük problemlerinden biridir. Bunu önlemek için şeker koyduğunuz her şeyi tarçınla değiştirin. Yoğurtla, sosların içerisinde, içeceklerinizle birlikte tüketin ve yağları parçalayın.

ZENCEFİL

Mide ve sindirim sistemi için mucizevi etkileri var. Bağırsaklar için yakıt görevi görüyor ve düzgün çalışmalarını sağlıyor. Sindirim problemi yaşayan insanların en majör sorunları genellikle kilo sorunları oluyor. Çünkü sindirim çalışmayınca sistem de düzgün çalışmıyor. Özellikle soslara ve et yemeklerinize zencefili ekleyebilirsiniz.

SARIMSAK

Sarımsak temel bir antibiyotiktir. Evlerde ilaç niyetine kullanılan sarımsak sindirime yardımcı oluyor, kolesterolü düşürüyor ve tansiyonu dengeliyor. Aynı zamanda kilo verme konusunda da destek veriyor çünkü sarımsağın yağları parçalama özelliği bulunuyor. Maksimum fayda sağlamak için çiğ halde tüketilmesi öneriliyor. Eğer çiğ halde yiyemiyorsanız makarna soslarında, salatalarda da kullanabilirsiniz.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:10 Ekim 2015Yayınlanma Tarihi:07 Ekim 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.