Gizemli erkeğin ömrü üç dakika!

Gizemli erkeğin ömrü üç dakika! İşte erkekleri anlama kılavuzu.

Gizemli erkeğin ömrü üç dakika! İşte erkekleri anlama kılavuzu. Bardan içeri girdiniz, yerinize oturdunuz, birden bakışlarınız birinde takılıp kaldı. Hayatınızın aşkını mı bulmak üzeresiniz yoksa belanızı mı? Dikkat edin, her şey 180 saniyede olup bitiyor.

ERKEKLERİ ANLAMA KILAVUZU! erkeklerianlamaBirinin hayatınızın aşkı olduğunu nasıl anlarsınız? Bakışından mı, duruşundan mı? Davranışından mı karakterinden mi? Yoksa kokusundan mı? Görür görmez mi yıllar içinde mi? Bu soruyu bin kişiye sorsak bin farklı yanıt alabiliriz. Ama kesin olan bir şey var: Aşka giden yol tahminimizden de kısa sürüyor. Bu konuda kadınların ‘o ilk andaki’ davranışlarını inceleyen çeşitli araştırmalar mevcut. İngiliz yazar Ben Kay’in, ‘Instinct’ (İçgüdü) isimli kitabı için üç bin kişi arasında yaptığı araştırma, kadınların bir erkeği beğenip beğenmediğine karar vermesinin sadece üç dakika sürdüğünü söylüyor. Kadınlar, erkekte öncelikle bakışlara, fiziksel görünüme ve giyime bakıyor. Yüzde 88’iyse özellikle iddialı: “Bu 180 saniye içinde gözümüze ‘kendini beğenmiş’, ‘kaba’ veya ‘muhtaç’ görünenleri daha ilk saniyede eleriz!”

YOKSA YEDİ SANİYE YETER Mİ?

İşte başka bir görüş: İngiliz Klinik Psikolog Linda Blair, “Üç dakika çok uzun” diyor. Ona göre bir kadının bir erkeği ‘tanıması’ sadece yedi saniye alıyor. Ama Blair’e göre kadınlar bunu bilinçli olarak yapmıyor: “Hatta kadınlar bu değerlendirmeyi yaptıklarının farkında bile değil. Yedi saniye, kadının yanlış karar almamak için kendi kendine oynadığı gizli bir oyun.”

ÜÇ DAKİKADA MI? HAYATTA OLMAZ!

Birey ve ilişki terapisti Ayşegül Denizci’ye göre eş ya da partner seçiminde koku, boy, kilo, dış görünüş, yaş gibi fiziksel özelliklerin yanı sıra, karizma, cinsel çekicilik, maddi güç, ruhsal ifadeler, özgeçmiş, tutum ve davranışlardaki kriterler hızla taranıyor. “Bu yüzden elbette ilk izlenimler önemlidir” diyen Denizci, bir insanı üç dakikada tanımanın mümkün olamayacağı görüşünde: “Özellikle de insan sürekli değişim içinde bir canlı olduğuna göre o an belirli özellikleri de değişim içinde olacaktır. Yine de temel olarak ilk anlardan itibaren karşımızdaki kişiye ‘Duygusal yatırım yapmaya değer mi?’ sorusuna yanıt ararız. Bu soru her birimiz için farklılıklar gösterecek ve kendi bağlanma kuruluşumuza göre değişecektir.”

SANİYE SANİYE ERKEKLERİ ANLAMA KILAVUZU

1’İNCİ SANİYE İlk bakılan erkeğin fiziği... İskoçya’daki Aberdeen Üniversitesi’nde yüz araştırmaları laboratuvarından Ben Jones’un araştırması, ilk bakışın, cinsellik ve egoyla bağlantılı olduğunu söylüyor: “Bu, bir tür narsizm. İnsanlar, kendilerini çekici bulanları çekici bulma eğiliminde.” Jones, çekiciliğin temelinde “Seninle ilgileniyorum” anlamına gelen sosyal işaretler olduğu görüşünde. Bunun en önemli işareti de birinin size doğrudan bakması. 2’NCİ SANİYE Lowa Üniversitesi’nden araştırmacılara göre güçlü bir tokalaşma ilk tanışmada dış görünüşten çok daha dikkat çekici. 3’ÜNCÜ SANİYE Ses devrede. Kadınlar, araştırmalara göre, kalın sesli erkekleri çekici buluyor. 5’İNCİ SANİYE Kelimeler ve beden dili sahnede. Uzmanlara göre bizimle aynı lügati kullanan, dini ve sosyal değerlerimizi paylaşan kişilere kendimizi kaptırma ihtimalimiz daha fazla. 1’İNCİ DAKİKA Erkeğin giyim tarzı inceleniyor. 70’İNCİ SANİYE Kadınlar erkeğin yüzüne daha dikkatli bakmaya başlıyor. Aberdeen Üniversitesi’nin araştırması, özellikle az gelişmiş ülkelerde kadınların kemikli yüzlü ve sert görünüşlü erkeklerden daha çok hoşlandığını söylüyor. Çünkü bu erkekler testosteron düzeyinin yüksek olduğu imajını yaratıyor ve daha güçlü oldukları algısı doğuruyor. 120’NCİ SANİYE Ayakkabılara bakılıyor. Burada ayakkabının markası değil, temizliği ön planda. 130’UNCU SANİYE Bu noktadan sonra kadın, karşısındaki erkeğin saçlarını nasıl taradığından tutun da ne tarz çanta taktığına kadar tüm aksesuarlara dikkat ediyor. 150’NCİ SANİYE Ellere dikkat! Kadınlar, erkeğin temiz ve bakımlı ellere sahip olmasını istiyor. 180’inci saniyeye kadar eller inceleniyor. HÜRRİYET - İPEK İZCİ

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:29 Kasım 2014Yayınlanma Tarihi:02 Aralık 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.