Genlerle oyun serbest

Birleşik krallık İnsan Döllenmesi ve Embriyoloji Kurumu (HFEA) bilim insanlarına kalıtsal hastalıkları ortadan kaldıracak tedaviler geliştirebilmeleri için insan embriyosunu genetik olarak modifiye etme izni verdi.

Londra’daki Francis Crick Enstitüsü’nde gerçekleştirilecek araştırma kapsamında 7 günlük embriyolar üzerinde kısa süreli gen modifikasyonları yapılacağı belirtildi. Yetkililer, modifiye embriyoların 14 gün içinde yok edileceğinin ve kesinlikle bir kadının rahmine yerleştirilmeyeceğinin de altını çizdi.

İLK HEDEF KISIRLIK

Uzmanlar, araştırmalarının kısırlığın sebepleri üzerinde yoğunlaşacağını ve genetik hataları düzeltmeyi hedef alacağını belirtirken “Şu an için genetik olarak modifiye edilmiş bir bebeğin dünyaya getirilmesinin söz konusu olmadığını” söyledi.

BBC


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:06 Şubat 2016Yayınlanma Tarihi:02 Şubat 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.