Gençlik sorunlarını bu merkez çözecek

Üsküdar Üniversitesi bünyesinde kurulan Küreselleşme ve Gençlik Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KÜGEMER) gençlik çağına özgü ruhsal ve sosyal sorunları belirlemeye ve çözümlemeye yönelik çalışmalar yürütecek.

Toplumsal sorunları tespit edip çözüm bulmak, farkındalık oluşturmak ve sosyal sorumluluk alanında çalışmalar yürütmek isteyen Üsküdar Üniversitesi, Küreselleşme ve Gençlik Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KÜGEMER)’ni kurdu. Merkezde, gençlik çağında yaşanan ruhsal ve sosyal sorunlar belirlenecek ve çözülmesine ilişkin çalışmalar yürütülecek.

KÜRESELLEŞME VE MODERNLEŞMENİN ETKİLERİ ARAŞTIRILACAK

Gençlik sorunlarına yönelik yeni çözüm uygulamaları geliştirmek üzere ileri araştırmalar yapmak ve klinikte kullanılabilecek yeni yaklaşımlar geliştirmek hedefleniyor. Ayrıca küreselleşme, modernite ve modernite sonrası durumların gençler üzerinde oluşturduğu etkileri tespite yönelik çalışmalar da yapılacak.

Merkez bünyesinde, gençlik sorunları alanında sosyal bilimler ortaklığında uygulamaya yönelik araştırma projeleri oluşturulacak. Yaşanan gençlik sorunlarının çözümünde kullanılabilecek yeni sosyal teknikler, uygulama yaklaşımları gibi ileri çözümler tasarlanacak. Sorunlara yönelik analizler yapılacak, sonrasında toplumsal çalışmalara uygun olgunlukta prototipler haline getirilerek politikalar geliştirilecek. Gençlerin sorunlarına yönelik merkez, ileri düzeyde uzmanlık kursları, seminerler, çalıştaylar, kongreler ve sempozyumlar düzenleyerek ulusal ve uluslararası bilgi birikimine katkı sağlamayı da hedefliyor. Merkezin müdürlüğünü Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Barış yürütüyor. Merkezin danışma kurulunda eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da yer alıyor.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:07 Ocak 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.